• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije samo moja krivica za Sinerov doping": Oglasio se trener koji sve drži u šaci, biće skandala!

Autor Dragan Šutvić

Oglasio se saradnik Janika Sinera koji je prihvatio odgovornost za to što su nedozvoljene supstance završile u krvotoku Italijana.

 Đanluka Naldi o dopingu Janika Sinera  Izvor: ALEX PLAVEVSKI/EPA

Italijanski teniser Janik Siner bio je dva puta pozitivan na doping testu još u martu, međutim javnost je saznala za to tek kada je oslobođen optužbi, prije nekoliko nedjelja. Djelovalo je da se Siner izvukao "volšebno", međutim sada je Svjetska anti-doping agencija (WADA) pokrenula postupak kako bi utvrdila da li je sve urađeno po protokolu, odnosno da li je Siner baš toliko nevin kakko je prvobitno odlučeno.

Sve je "palo" na njegovog fizioterapeuta Đanluku Naldija, koji je priznao da ga je masirao bez rukavica nakon upotrebe klostebola, a nakon što je postupak okončan u Sinerovu korist - otpustio je svog saradnika. Međutim, čini se da je i njemu dosadilo da je sada u medijima označen kao glavni krivac.

Prvi put od incidenta, oglasio se za španski "Relevo" i njegove riječi će uzburkati javnost: "I ja sam razočaran kao i svi drugi, ali... Ne mogu da pričam baš svašta, ali se nadam da ću prije ili kasnije moći da kažem šta se desilo i da vam dam širu sliku, pošto ovako djeluje da je samo moja krivica. Ali, to nije slučaj", naglasio je Đanluka Naldi kome evidentno zbog čitave tajnosti postupka, što ne bi trebalo da bude slučaj, nije dozvoljeno da priča.

Izvor: Instagram/giacomonaldi/printscreen

Istakao je da je Janik Siner bio veoma korektan prema njemu i da imaju jako dobar odnos, ali je isto tako svjestan da će teško ubuduće moći da radi u profesionalnom sportu. Ispao je "žrtveno jagnje" u čitavom postupku, a onda mu se Siner zahvalio otkazom i angažovanjem trenera Novaka Đokovića - Ulisesa Badija i Marka Panikija.

Najvjerovatnije je da Đanluka Naldi smatra da je veći krivac od njega drugi Sinerov trener Umberto Ferara, koji mu je dao preparat u kome se nalazi zabranjena supstanca klostebl, dok je čini se manje žrtvovan u medijima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC