• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok - trostruki prvak Evrope izbačen iz Lige šampiona: Klub se ugasio i bankrotirao, LŠ mora da reaguje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vajpers Kristijansand je otišao u istoriju!

 Vajpers Kristijansand se ugasio Izvor: Tomasz Folta / imago sportfotodienst / Profimedia

Gotovo je! Kao što je u petak najavljeno, ovog ponedjeljka trostruki uzastopni prvak Evrope Vajpers Kristijansand je morao da bankrotira! EHF se oglasio zvaničnim saopštenjem u kome je istaknuto da je to bilo najbolje rješenje za budućnost rukometašica i svih zaposlenih u klubu, a naglašeno je da je pozitivno što je Vajpers vrlo otvoreno govorio o problemima sa kojima se klub susreće. 

"Vajpers Kristijansand je registrovan i primljen u EHF Ligu šampiona za žene u sezoni 2024/25 nakon što su podnijeli sve potrebne dokumente uključujući i izjavu o finansijskoj situaciji potvrđenu od Rukometnog saveza Norveške. EHF če diskutovati o efektima ove situacija na EHF Ligu šampiona za žene sa svim zainteresovanim stranama. Bilo kakva odluka biće prenijeta na vrijeme pred naredni vikend u Ligi šampiona 9. i 10, novembra, nakon tronedjeljne pauze", navodi se u saopštenju EHF-a. 

U timu je igrao veliki broj rukometašica koje su na ljeto u Parizu osvojile zlato na Olimpijskim igrama. Tu su bile najtrofejnija rukometašica ikada Katrin Lunde i Silje Soldberg, ali i Jana Knedlikova, Luis Abing, Jasmina Roberts, Ana Debelić...

ŠTA SE ZAPRAVO DESILO? 

Vajpers je bio nezaustavljiva rukometna sila, ovaj klub je osvojio Ligu šampiona u sezonama 2020/21, 2021/22 i 2022/23, a onda su tek prošle godine "pale". Đer koji je kasnije osvojio takmičenje, a eliminisao ih je u četvrfinalu. A zašto je Vajpers morao "pod led"*? Problem je napravio dug od 2.120.000 evra. Prošle sezone ekipa je uspjela nekako da preživi, pošto je Ana Vjahireva prodata Brestu i tako je zakrpljena rupa u budžetu, ali sada nigdje nije bilo spasioca na vidiku.

Ostaće zabilježeno da je posljednji meč Vajpersa bio u subotu kada je na domaćem terenu savladana Budućnost iz Podgorice 32:23. Upravo je Budućnost ljetos bila na pragu gašenja, ali je taj požar saniran, bar za sada i Budućnost na stavlja da postoji. Vajpers - ne. 

"Vajpers Kristijansand je odigrao posljednju utakmicu kod kuće u subotu u Ligi šampiona. Izraz mog lica pokazuje da je ovo nevjerovatno bolno. Dali smo sve od sebe da sačuvamo klub, ali nismo uspjeli. Velika većina u Upravnom odboru je donijela zaključak da se zatraži bankrot", rekao je predsjednik kluba Peter Gitmark. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC