• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIO 2016: Raspored olimpijaca BiH za petak

Autor mondo.ba

Nakon šest dana pauze, na borilišta Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru izaći će tri takmičara iz Bosne i Hercegovine.

 Olimpijske igre Rio de Žaneiro Raspored olimpijaca BiH za petak 12. avgust Izvor: MONDO

Šestodnevna pauza za bh. takmičare na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru završava se danas.

Nakon što su svoje takmičenje u Brazilu završili plivačica Amina Kajtaz (plivanje), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Damir Džumhur te Mirza Bašić (tenis), u petak će na borilišta izaći Amel Tuka (atletika), Larisa Cerić (džudo) i Mihajlo Čeprkalo (plivanje).

Naša najveća uzdanica za osvajanje prve, istorijske medalje na jednim Olimpijskim Igrama je svakako atletičar Amel Tuka (25).

Svoj prvi nastup na ovim Igrama, imat će u trci kvalifikacija u disciplini 800m, a start je na programu u 15:10 časova po našem vremenu.

Protivnici u prvoj kvalifikacionoj grupi su mu: Boris Berjan (SAD), Žan Rudolf (Slovenija), Davide Kleberson (Brazil), Sulejman Ajanleh (Džibuti), Antoan Gakem (Burundi), Musa Hajdari (Kosovo) i Abraham Kipčirčir Rotič (Bahrein).

Tri prvoplasirana iz svake grupe izboriće plasman u polufinale.

"Ne osjećam pritisak uoči prvog nastupa, trema je prisutna, ali ona pozitivna, koja me motiviše. Svjestan sam da javnost i građani moje BiH očekuju najviše od mene nakon što sam imao fantastičnu prošlu sezonu. Ipak, veći pritisak sam osjećao prošle godine na Svjetskom prvenstvu nego sada. Obećavam im da ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat i nadam se da će oni bizi uz mene i sve naše olimpijce bez obzira na konačni plasman. Podrška naroda nam je neophodna i mnogo nam znači", rekao je Tuka za "Avaz".

Džudistikinja Larisa Cerić (25) će u prvoj borbi za protivnicu imati Nihel Čeik Rohu iz Tunisa. Njena borba je na rasporedu u 16:17 časova po našem vremenu u Karioka Areni 2.

Iako je Tunišanka bolje plasirana, Larisa je prije dva mjeseca bila uspješnija na turniru u Meksiku.

"To je džudo, sport u kojem svako svakoga može da pobijedi. Tog dana se sve može desiti. Moja protivnica je peta na olimpijskog rang listi, ali se ne osvrćem na to. Sigurno je da ću ostaviti srce na tatamiju kako bih uspjela slaviti i ostvariti što bolji rezultat", poručila je Cerićeva.

Posljednji naš takmičar koji će nastupiti u petak je ujedno i najmlađi član bh. delegacije u Brazilu. Velika nada bh. plivanja, Mihajlo Čeprkalo (17) će u 18:40 časova po našem vremenu nastupiti u disciplini 1500m slobodnim stilom.

"Jedva čekam da uđem u bazen i počnem plivati. Još kao dječak sanjao sam o tome da se takmičim na Olimpijskim igrama. Daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat", naglasio je mladi Banjalučanin.

Mladi Čeprkalo nastupiće u stazi broj 5, a rivali će mu biti Vesli Roberts (Kukova Ostrva), Met Hačins (Novi Zeland), Osama Meluni (Tunis), Velson Sim (Malezija) i Felipe Tapija (Čile).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC