• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlo Čeprkalo: Teško je sve riječima opisati

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Mladi banjalučki plivač nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, u rodni grad vratio se prepun utisaka.

 Mihajlo Čeprkalo na dočeku u Banjaluci Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Zajedno sa srpskim olimpijkama, koje je danas primio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, bio je Mihajlo Čeprkalo (17), mladi banjalučki plivač i član "22. Aprila", koji se nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru vratio se u grad na Vrbasu.

U kvalifikacionoj trci na 1.500 metara slobodnim stilom osvojio je drugo mjesto, što nije bilo dovoljno za plasman u polufinale. Ipak, zauzetim 37. mjestom u konkurenciji 66 takmičara, banjalučki tinedžjer može biti uzuzetno zadovoljan.

Mihajla, kao i srpske olimpijke, ispred Palate predsjednika u Banjaluci dočekao je veliki broj navijača, koji su iskoristili priliku za fotografisanje i autograme.

"Stigao sam prije manje od 24 časa. Utisci su zaista nevjerovatni. Zaista je sve teško opisati, treba to doživjeti. Prezadovoljan sam rezultatom. Presrećan sam što sam uspio da ostvarim svoj san", poručio je 17-godišnji Čeprkalo.

Kako kaže, ono što će mu ostati u najljepšem sjećanju iz Rija je ceremonija otvaranja OI, te sve ono što mu se dešavala prije, u toku i poslije kvalifikacione trke.

"Najveći utisak na mene ostavilo je otvaranje Olimpijskih igara, a poslije toga moja trka, koja je bila puna emocija. Čestitke i podrška ljudi koji me prate mnogo su mi značili", dodao je.

Mladi Banjalučanin već sa 17 godina ostvario je san. Nastup na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri mnogo će mu značiti u nastavku karijere, gdje se očekuju još bolji rezultati.

"Ovo je samo podstrek za dalje i velika motivacija. Nadam se da ću iz svega ovoga izvući pouke", poručio je najmlađi član olimpijske ekspedicije iz BiH, koja je u Rio de Žaneiru brojala 11 takmičara.

https://mondo.ba/a678354/Sport/Ostali-sportovi/Mihajlo-Ceprkalo-debitovao-na-Olimpijskim-igrama.html

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC