• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vogošća dobila novog trenera: Na klupu sjeda legenda visočke Bosne

Autor mondo.ba/Fena

Na klupi Vogošće debitovaće sutra u duelu sa Iskrom u Bugojnu

 RK Vogošća Edhem Sirćo novi trener Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Edhem Sirćo, nekadašnji desni bek visočke Bosne i trener ovog kluba, novi je trener Rukometnog kluba Vogošća Poljine Hills.

Sirćo je na klupi pomenutog bh. premijerligaša zamijenio Bojana Unčanina, sa kojim je prekinuta saradnja nakon lošeg starta u Premijer ligi BiH.

Možda će vas zanimati

Naime, u prvih pet utakmica nove sezone, Vogošćani su upisali po pobjedu i remi, uz tri poraza, te za vodećim dvojcem, Gračanicom i Borac m:tel-om, zaostaju osam bodova.

"Prije svega, želimo treneru Bojanu Unčaninu puno sreće u životu i sportskog uspjeha. Bojanu zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji, a novom treneru Sirći želimo uspješan rad i puno uspjeha sa našim klubom", saopšteno je iz RK Vogošća.

Sirćo je izjavio da nije puno razmišljao nakon poziva čelnih ljudi Vogošće.

"Vogošća je posljednjih desetak godina jedan od najorganizovanijih klubova u BiH, klub koji je u kontinuitetu na samom vrhu bh. rukometa i ima uvijek visoke ciljeve. Iako loš početak sezone i pozicija na tabeli nisu u skladu s ambicijama, nisu uticali na moju odluku jer je i stanje ekipe u ovom trenutku veliki izazov za mene. Nadam se da ćemo dobrim radom uspjeti da se izvučemo iz krize i početi pobjeđivati", rekao je novi trener kluba koji će tokom novembra opet imati obaveze i u Čelendž kupu, odnosno u trećem kolu tog takmičenja, u kojemće snage odmjeriti sa atinskim AEK-om (oba meča biće igrana u Atini).

Prvi premijerligaški ispit Sirćo će imati već sutra u meču protiv Iskre u Bugojnu.

"Što se tiče utakmice u Bugojnu, nadam se da ćemo podići samopouzdanje kod igrača i pokušati pobjediti Iskru. Iskra je dobra ekipa koju vodi iskusan i veoma kvalitetan trener i sigurno je da nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica u kojoj će nadam se Vogošća izaći kao pobjednik", rekao je Sirćo.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC