• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će Novak pjevati: Sa ovakvim glasom pjevaću neprevaziđenog Harisa!

Autor mondo.rs

Kako Novak Đoković komentariše uspjehe srpskih sportista? Nikola Tesla je domaća i strana ličnost koju izdvaja. Pjevaće Harisa Džinovića ako pobijedi u Parizu.

Novak Đoković pruža odlične partije na Mastersu u Parizu i poslije današnje ubjedljive pobjede nad Stefanosom Cicipasom, očekivanja su da će poslije finala kao pobjednik zapevati u Bersiju.

Još uvijek svjetski broj jedan (Nadal će ga smijeniti od ponedjeljka) razgovarao je u Parizu sa srpskim novinarima, ali mu je glas zvučao prilično grozno, s obzirom na to da je srpski teniser usljed prehlade jako promukao.

Možda će vas zanimati

Na pitanje novinara koju će pjesmu zapjevati u čuvenoj pariskoj dvorani ako osvoji trofej, Đoković je odgovorio: "Harisa Džinovića, sa ovim glasom očigledno. Neprevaziđeni Haris".

Pričalo se o aktuelnom turniru, ali i drugim temama. Brojne uspjehe srpskih sportista, među kojima su i veličanstvene Novakove pobjede na najjačim turnirima već 12-13 godina, srpski as objašnjava na sljedeći način:

"Vrlo prosto… Mi smo stari evropski narod, imamo jake, snažne gene. Imamo fizičku predispoziciju, mentalnu takođe, a i sport nam je nekako kulturološki usađen od ranih dana svakog djeteta. To je prisutno i u drugim zemljama, ali kod nas se igranje loptom vrednuje. To je nešto što se gubi u posljednje vrijeme, zbog neke evolucije ili tehnološke revolucije. Promijenio se način života mladih ljudi", rekao je Đoković.

Srpski teniser apelovao je na mlade ljude da se više bave sportom.

"Koristim priliku da im kažem da što više vremena provode napolju uz sport, nije bitno koji je u pitanju, nezavisno od uslova i vremenskih prilika. Naravno da je onda moguće da u nekim kasnijim fazama, pogotovo u profesionalnom sportu možete da imate uspjeh. Razvoj tehnologije nas vezuje za zatvoreni prostor, u kojem inače imam dobre rezultate. Odrastao sam napolju, na planini i većinu tog vremena sam provodio."

Ipak, nekada nisu samo geni dovoljni… Noleta posebno zabrinjava što u tenisu nema sistema i sve je prepušteno slučaju.

"Ono što brine je to da mi u jako malo sportova imamo strukturu i sistem. Mi praktično bez sistema pravimo vrhunske svjetske rezultate u mnogim sportovima, što je zaista nevjerovatno. Košarka djeluje da ima dobar sistem, odbojka takođe, dok u tenisu to i dalje nije slučaj. Nadam se da ćemo mi svi udruženim snagama da promijenimo tu sliku, da uspostavimo sistem, kako bi to bilo održivo. Da ne bude 10-15 godina uspjeha, pa da nemamo igrača više. To je bio slučaj u mnogim zemljama, a dobar primjer je Švedska. To je zemlja sa izuzetnom bogatom teniskom istorijom, sa šampionima poput Borga, Vilandera, Edberga, a sada nema nikoga. Meni kao teniseru je najviše stalo do tenisa i na tome moramo da poradimo, na nekim konstruktivnim postavkama za budućnost".

Za srpsku i svjetsku istorijsku ličnost izabrao je:

"Tesla i Tesla (smijeh)! Zašto? On je vanvremenski čovjek, univerzalni um, dotakao je određene visine i dimenzije koje nisu pojmljive nama. Nakon 100 godina svih njegovih izuma i svega što je ostavio za sobom – nevjerovatan legat, ali i neko ko je bio neshvaćen kao čovjek. Mene dosta privlači čitava njegova životna priča, pa sam dosta čitao o njemu i pričao s ljudima. Bio je usamljen, ali i neko ko je poštovao prave životne vrijednosti. Cijela njegova priča je impresivna! Ne mogu da se kao sportista poredim s njim, ali se nekako poistovjećujem sa Teslinom životnom pričom. Prilično mlad, sa 12 godina sam otišao u Njemačku i tamo ostao sam, bez roditelja. To je za mene bilo šokantno, ali sam pronalazio snagu da prevaziđem to, jer sam vidio viši cilj i svrhu. Mogu da se identifikujem kroz Teslinu priču i da pronađem inspiraciju", završio je Novak Đoković vrlo zanimljiv razgovor sa srpskim novinarima.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC