• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić poslije Maglaja: Tek sad ostaje žal za porazom od Konjuha!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

U osmom kolu, ''crveno-plave'' očekuje derbi sa Gračanicom, koja večeras u ''šlageru'' sedme runde ukšrta koplja sa visočkom Bosnom

 Maglaj Borac Mirko Mikić  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U prvoj, kad su trijumfovali u Bugojnu nad Iskrom, klub iz Gospodske ulice se takođe zaustavio na 29 postignutih golova.

Možda će vas zanimati

''Maglaj je jedno od najtežih gostovanja, ali smo uspjeli da odigramo dobro i koncentrisano. Igrali smo lijepo, a posebno je bila kvalitetna igra u odbrani, iako smo primili 25 pogodaka. Lijepo je to sve izgledalo, zatvorili smo ih tamo gdje su jaki. Izuzetno važna pobjeda za nas, donekle smo uspjeli da nadomjestimo poraz u Živinicama, ali tek sad ostaje žal za tom utakmicom. Vodili smo tad čitavo vrijeme, na kraju izgubili, a da smo trijumfovali, bili bismo mirno ispred, na nekoj lagodnijoj bodovnoj razlici. Ovako, razlika nije prevelika, prvenstvo je još uvijek dugo'', rekao je trener Borčevih rukometaša Mirko Mikić za portal MONDO.

U narednom, osmom kolu, koje je zakazano za sljedeći vikend, ''crveno-plavi'' će u derbiju dočekati ekipu Gračanice, koja večeras igra svoj meč sedme runde. Riječ je o derbiju sa visočkom Bosnom, a domaćin je prošlosezonski hit prvenstva.

Gračanica je u pauzi između dva šampionata ostala bez dva nosioca igre.

Tim su napustili bh. reprezentativci, golman Admir Ahmetašević i najbolji strijelac takmičenja u sezoni 2018-19 Dino Hamidović, ali je ipak tim Damira Doborca više nego konkurentan i sada.

''Nema tu šta puno da se priča. Radi se o rukometnom gradu sa finom tradicijom, ekipa ima pravog trenera i dok god je Damir tu, to će izgledati ozbiljno. Uprava je prava, ljudi poznaju rukomet i sve izgleda dosta disciplinovano i ''utegnuto''. Gračanica je opasna ekipa, biće jako teška utakmica i očekujem neizvjestan duel na jednu-dvije lopte. Međutim, mi igramo kući, u svom Boriku i idemo na pobjedu'', rekao je Mikić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC