• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legende tenisa: Nole je najbolji teniser decenije, ali je potcenjen!

Autor mondo.rs

Džim Kurijer i Pol Anakon smatraju da je Novak Đoković najbolji teniser decenije, ali i da je nepravdeno u senci Švajcarca i Španca.

"Tennis channel" priredio je pravu Božićnu poslasticu za sve ljubitelje "belog sporta. Poznata teniska lica Džim Kurijer i Pol Anakon, napravili su analizu protekle decenije i naravno izdvojili veliku trojku – Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Anakon je, inače, bivši Federerov trener. U vreme dok je "štitio" Švajcarca, nije ni slutio da će Rodžer i deceniju kasnije igrati tenis i biti među najboljima.

Možda će vas zanimati

"Recite mi da sam sentimentalan, ali mene nikada nije dosadilo da gledam njih trojicu. Pre oko deset godina sam pričao sa 29-godišnjim Rodžerom Federerom i pitao ga šta želi sa da uradi, kada je već ostvario toliko toga. Nisam imao predstavu da će deceniju kasnije on i dalje igrati tenis. Sva trojica su prošli kroz mnogo prepreka, povreda i ostalog i i dalje su tu", kazao je Anakon.

I Kurijer je iznenađen...

"Neverovatno je da svi i dalje igraju u tim godinama. Naravno, tu mislim na Federera, ali i na Rafu za kojeg nisam mislio da ima šanse da bude ovoliko uspešan, ma ni da bude na Turu, gledajući to koliko se on troši kod svakog udarca", izjavio je Kurijer.

Nije zaobišao ni Đokovića.

"Izgledalo je kao da će Đoković biti najzdraviji, ali je i on imao probleme sa laktom koji su ga unazadili. Prema onome što govori izgleda kao da želi da bude kao Tom Brejdi, da i dalje pobeđuje sa 40 godina, što je trenutno gde se Rodžer nalazi".


Nekadašnji dvostruki pobednik Australijan opena i Rolan Garosa smatra da je prethodna decenija pripala Novaku.

"On je potpuno bez dileme igrač decenije. Malo je tužno to što je on relativno potcenjen u poređenju sa time šta je sve uradio. On je dominirao iz senke Rafe i Rodžera, koji su takođe odradili dosta toga dobrog", kaže Kurijer.

Anakon je podržao Kurijera.

"Bez obzira šta Novak uradi on nikada neće biti Rafa i Rodžer. Oni imaju veoma različite crte ličnosti. Kada pogledate brojeve jasno je da je on bio najbolji u ovoj deceniji, ali sve mi to govori da šta god da Novak uradi nikada neće biti tretiran kao Rodžer i Rafa", ističe Anakon.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC