• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atanasijević i Krsmanović pred Bugarsku: Nije lako, biti ili ne biti!

Autor mondo.rs

Odbojkaši Srbije moraju da savladaju Bugarsku u posljednjem kolu grupne faze kako bi obezbijedili prolaz u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Posljednje kolo grupne faze na kvalifikacionom turniru u Berlinu imaće ogroman značaj za reprezentaciju Srbije. Dvije pobjede Bugarske, kao i poraz srpske reprezentacije od Francuza, natjerali su ''orlove'' da misle samo o trijumfu.

Danas su srpski reprezentativci bili slobodni, što su iskoristili za proslavu Božića, dok su na teren išle njihove istočne komšije. Maksimalan trijumf Bugara nad Holandijom, Nederlandom ili Nizozemskom zakomplikovao je poziciju Srbije.

Možda će vas zanimati

Odbojaški reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je danas da njegova ekipa mora dobro da se spremi kako bi u predstojećoj utakmici pobijedila Bugarsku i plasirala se u polufinale turnira evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. 

"Priželjkivali smo slobodan dan s obzirom da smo igrali dvije utakmice, ne baš teške jer su trajale svega sat vremena. Bitno je da se spremimo za treći, najvažniji meč protiv Bugarske, počinju utakmice biti ili ne biti. Moramo sutra da pobijedimo, nadamo se plasmanu u polufinale, koji je bio i primarni cilj. Siguran sam da imamo ekipu koja zaslužuje mjesto među četiri najbolje na turniru, a kasnije i za borbu za olimpijsku vizu", rekao je Atanasijević, prenio je Odbojkaški savez.

Govoreći o Bugarskoj, Atanasijević je rekao da je to sjajna reprezentacija sastavljena od igrača koji nastupaju u najboljim evropskim ekipama.

"Do sad imamo pozitivan skor protiv njih, ali to ne mora ništa da znači. Igraju nevjerovatno u posljednje vrijeme. Međutim, najvažnija je naša igra i ako budemo igrali kao juče možemo da se nadamo prolasku u polufinale", naveo je on.

Srbija je u nedjelju u prvom kolu izgubila od Francuske sa 0:3, a istim rezultatom je juče pobijedila Nizozemsku. Bugarska je u prvom kolu pobijedila Francusku sa 3:2, a danas je sa 3:0 slavila protiv Nizozemske.

"Sabiramo utiske iz prva dva meča, sutra je odlučujući za polufinale protiv Bugarske, sa kojom imamo pozitivnih rezultata u posljednje vrijeme. Nadamo se da će tako biti i ovog puta. Neće biti nimalo lako. Čeka nas jako važan meč za polufinale, a zatim za finale. Vjerujemo u sebe, našu ekipu i stručni štab da ćemo pobijediti rezultatom koji je neophodan za prolaz dalje", rekao je srpski reprezentativac Petar Krsmanović.

U Grupi A igraju Njemačka, Belgija, Slovenija i Češka. Plasman u polufinale izboriće dvije prvoplasirane selekcije, a na Olimpijske igre u Tokio plasiraće se samo pobjednik turnira. Olimpijske igre održaće se od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju.

Plasman na olimpijski turnir do sada su izborili domaćin Japan, Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina, a čekaju se još pobjednici pet kontinentalnih turnira.

Srpski odbojkaši nisu nastupili na Olimpijskim igrama u Riju, a posljednju medalju su osvojili još u Sidneju, kada su bili zlatni. Aktuelnim evropskim prvacima je neophodna pobjeda od 3:0 ili 3:1 protiv Bugarske, da bi ostali u konkurenciji za Tokio.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC