• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Crna Gora: Stvar ponosa i časti, tražiću više nego što mogu!

Autori mondo.rs Autori Beta

Srpska reprezentacija igra u subotu meč u kojem nema pravo na grešku.

 Srbija-Crna-Gora-rukomet-izjava-Nenad-Perunicic Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Prvo iskustvo Srbije na Evropskom prvenstvu u Gracu bilo je prilično neprijatno, jer je reprezentacija Belorusije nadigrala i pobijedila "orlove" ubjedljivije nego što govori konačan rezultat 30:35.

Poslije utakmice, selektor srpskog tima Nenad Peruničić rekao je da je njegov tim odigrao "kukavički", a dan pred meč protiv Crne Gore poručio je da je naredna utakmica odlučujuća za ostanak na turniru.

I da je trenutak odluke!

Možda će vas zanimati

"Utakmica protiv Crne Gore je trenutak odluke ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem drugačiju reakciju ekipe nego u prethodnoj utakmici, da budu bistrije glave i sa više vjere. Očekujem tvrdu, žestoku, fajtersku utakmicu. Od momaka ću tražiti sve što sam i do sad, da daju sve od sebe, pa i preko granice. Vjerujem da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Vjerujem i da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i da pobijedimo", rekao je Peruničić, a prenio sajt Rukometnog saveza.


Rukometaši Srbije igraju u subotu od 18.15 u Gracu protiv Crne Gore, u drugom kolu na Evropskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Nakon poraza u uvodnom kolu nije potrebno naglašavati da je trijumf imperativ.

"Situacija nije dobra, nismo krenuli kako treba, govorili smo o prvoj utakmici kao najvažnijoj. Bože moj, muškarci smo, znamo šta želimo. Takve situacije grade i ličnost i karakter. Moramo da vidimo da li možemo da budemo jači u glavama nego što smo bili", dodao je Peruničić.

Govoreći o ekipi Crne Gore, on je rekao da je to dobra, mlada reprezentacija, sa igračima iz Bundeslige.

"Jako su agresivni, što ću i ja tražiti od mojih igrača, čak i više. Nezgodna, agresivna ekipa, sa odbranom koju ne igra mnogo reprezentacija, ali shodno njihovom gabaritu, to im najviše leži. Tu moramo biti jako obazrivi. Tehničke greške i izgubljene lopte moramo da smanjimo na minimum", dodao je on.

Srbija je u prvom meču promašila brojne zicere i sedmerce, a Peruničić je rekao da očekuje da će realizacija u subotu biti barem upola bolja.

"Da smo imali u prvoj utakmici malo bolju realizaciju, mislim da bi bilo potpuno drugačije. O sedmercima i golmanima ne mogu da pričam jer oni su već napravili veliko ime i veliki su igrači da bih ih kritikovao. Svjestan sam da su mogli i morali bolje, to svi očekujemo od njih. Očekujem tu da budemo bolji i da imamo stabilnost u odbrani. Ako stalno ponavljamo lošu odbranu onda sva moja priča pada u vodu - da nam je odbrana glavna snaga i da smo na njoj najviše radili", rekao je srpski selektor.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC