• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prlainović o Rusima: Bolje ovakav meč, nego da smo dobili 10 razlike

Autor mondo.rs

"Nema opuštanja sa Rusima", kazao je najbolji strelac Srbije u pobedi na startu Evropskog prvenstva u Budimpešti.

 Srbija-Rusija-13-9-vaterpolo-Evropsko-prvenstvo-Budimpesta-izjave-sportske-vesti. Izvor: MN PRESS

Srbija je uspešno počela odbranu zlata na Evropskom prvenstvu u vaterpolu pošto je pobedila Rusiju, međutim mnogi su očekivali ubedljiviji trijumf našeg tima.

"Delfini" su pošteno morali da se oznoje za trijumf nad žilavom Rusijom, koja nas nije pobedila od 2003. godine, a koja ni ovoga puta nije bila blizu tog podviga. Ipak, uspevala je u više navrata da nam se približi i ne dozvoli nam da se osetimo potpuno komforno u bazenu.

Možda će vas zanimati

Na kraju pobeda od 13:9 za uspešan start, ali je jasno da je za najviše domete potrebno više - i nema sumnje da ćemo postepeno podizati formu.


"Utakmica nije na početku bila kako smo očekivali, već posle toga... Odbrana je bila slabija, devet primljenih golova nije previše, ali nismo navikli.Sada imamo dve slabije utakmice, moramo da uđemo u ritam. Prvi put na ovom bazenu smo posle tri godine i treba nam malo vremena", kazao je kapiten naše reprezentacije Filip Filipović.

Najbolji strelac u pobedi nad Rusima bio je Andrija Prlainović sa četiri pogotka, a on je ocenio da je ovakav test bio izuzetno koristan za našu ekipu.

"Pobeda je najvažnija, bilo je zanimljivo. Nema opuštanja sa Rusima koji su nas brzo stizali. Ovakva nam je utakmica trebala, mnogo više nego da smo dobili deset razlike. Početak je i možemo da budemo zadovoljni. I dobri i loši detalji su normalni za prvo kolo", rekao je Prlainović.

U jednom trenutku je zbog opuštanja morao da reaguje i selektor Savić.

"Namučili su nas, igrali su dobro. Zadovoljni smo pobedom, lepo smo otvorili prvenstvo. Malo smo se opuštali i tako su se vraćali. Ipak kontrola je bila naša sve vreme", naveo je Dušan Mandić.

Sledi dan pauze, pa potom mečevi sa Rumunijom (četvrtak) i Holandijom (subota).

"Vraćali su se par puta, pokazali su snagu. Otvorili smo dobro prvenstvo. Sada da se malo odmorimo jer nam stižu slabiji rivali, ali moramo da zadržimo ritam kakve traže stresne utakmice", poručio je Stefan Mitrović posle meča srpskim reporterima.

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC