• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubo bez finala! Španija protiv Hrvatske za odbranu titule!

Autor mondo.ba

Španci ispustili veliku prednost, a onda na kraju ipak stigli do pobjede protiv Slovenije i izborili finale u kojem ih čeka selekcija Hrvatske!

 rukomet Evropsko prvenstvo polufinale Španija Slovenija  Izvor: Erik Simander/TT NEWS AGENCY

U finalu Evropskog prvenstva za rukometaše u nedjelju igraće Hrvatska i Španija, epilog je drugog polufinala u kojem je "furija" savladala Sloveniju 34:32.

Španci i Slovenci nisu ponovili spektakl koji su priredili Hrvati i Norvežani u polufinalu, gdje je duel odlučen poslije 80 minuta, ali je uzbuđenja bilo, jer je ekipa Ljubomira Vranješa u finišu utakmice umalo anulirala prednost "furije“.

Možda će vas zanimati

Selekcija Đordija Ribere vodila je 15:10 na poluvremenu, imala šest golova u nastavku, pa i 32:27 samo šest minuta i 15 sekundi prije kraja, a onda pomislila da je sve gotovo što ju je umalo skupo koštalo.

Borbeni Slovenci pod vođstvom Ljubomira Vranješa serijom 5:1 smanjili su na samo gol zaostatka 73 sekunde prije kraja, ali su nakon tačno minuta igre i blagog oklijevanja sudijskog para iz Češke da im dosudi pasivan napad Španci zabili preko Aleksa Dušebajeva i riješili pitanje pobjednika.

Upravo on uz Entrerirosa i Fernandeza (svi po šet golova) bio je najefikasniji u redovima „furije“, dok je Slovence predvodio Delenec sa sedam golova.

Ljubomir Vranješ i Didije Dinar imali su priliku da poslije osvajanja evropske titule kao igrači postanu prvi koji će to učiniti kao selektori, međutim, ni jednom ni drugom to nije pošlo za rukom. Francuska sa Dinarom na čelu ispala je već nakon prve grupne faze, dok su Slovenci zaustavljeni u polufinalu

 Španija je tako upisala desetu uzastopnu pobjedu na evropskim prvenstvima i izborila svoje osmo finale na Evropskim prvenstvima.

Prvu i jedinu evropsku krunu osvojenu prije dvije godine u Hrvatskoj braniće upravo protiv Hrvata u nedjelju od 16.30 časova u Štokholmu.

Biće to repriza finala Svjetskog prvenstva 2005 u Tunisu, kada su Španci slavili 40:34 i stigli do svoje prve titule svjetskog prvaka.

Taj uspjeh ponovili su još samo jednom, 2013. na domaćem terenu savladaši Dansku u finalu 35:19.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC