• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je neki drugi Kirjos: Napredujem kao čovek

Autor mondo.rs

Australijski teniser se u meču protiv Rafaela Nadala ponašao normalno, što ranijih godina nije bilo uobičajeno.

 Australijan-open-Nik-Kirjos-Rafael-Nadal-Osecam-da-napredujem-kao-covek Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Jedan od kontroverznijih tenisera u današnje vreme, Nik Kirjos, očigledno je rešio da ''promeni ploču''. Neki od poteza koje je napravio na početku ove sezone stvarno idu u prilog njegovim rečima.

Poražen je od Rafaela Nadala nakon velike borbe u četiri seta, ali je publika danas na terenu mogla da ga vidi u skroz drugačijem izdanju. Istina, slomio je reket u trećem setu, ali je to bio jedini incident koji se dogodio.

Možda će vas zanimati

Kazne koje je imao prethodnih godina kao da su mu otvorile oči. Meč protiv Rafaela Nadala, koji je ranije bio meta Kirjosovih napada, prošao je bez karakterističnog ponašanaja Australijanca.


''Osećam da napredujem kao čovek, da postajem bolji. Kao teniser, stvarno me ne zanima toliko'', istakao je Kirjos.

On je u nekom od prethodnih mečeva imitirao Nadala, gestikulirajući pokrete koje Španac izvodi pre servisa. Bila je to reakcija na opomenu sudije da troši previše vremena između servisa i nije bila direktna prozivka trenutno najboljeg tenisera sveta.

Španac se nije previše obazirao na taj detalj, a dvojica tenisera su se srdačno rukovala na kraju susreta. U izjavama nakon meča, Nadal je pomenuo ponašanje Kirjosa i pohvalio ga zbog toga.

''Kada je Kirjos dobar, biću prvi da ga pohvalim. Tokom turnira se ponašao dobro, volim tada da ga gledam. Ima kvalitet da bude među najboljima na svetu'', rekao je Španac.

Nik Kirjos se zahvalio na lepim rečima velikog rivala, ali je i dodao da često ima problem da zadrži fokus na lepom ponašanju. Nada se da će u budućnosti moći da ostane fokusiran na tenis, što bi mu gotovo sigurno donelo povratak među 20 na svetu.

Australijski teniser je ove sezone prekinuo sa svojom praksom iz prethodnog dela karijere kada se tokom mečeva raspravljao sa svima. gledaoci, protivnici, sudije na meču, svi su bili Kirjosovi rivala i zbog njih je dobijao kaznu.

Ove zime (odnosno leta u Australiji), Nik Kirjos je odlučio da donira 200 dolara za svaki as koji odservira. Taj novac bi bio namenjen žrtvama ogromnih požara u Australiji, a njegov primer je motivisao mnoge tenisere i druge sportiste da se aktivnije uključe u kampanju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC