• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković se slomio kada je pričao o Kobiju (VIDEO)

Autor mondo.rs

Novak posle pobede govorio i o problemu sa sočivima, kao i predstojećem meču protiv Federera. Zasuzile mu oči kada je pričao o Kobiju Brajantu...

 Novak Đoković se slomio kada je pričao o Kobiju Brajantu (VIDEO) Izvor: Lee Jin-man/AP, Tanjug/AP/Lee Jin-man

Novak Đoković je u četvrtfinalu Australijan opena potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, savladavši nezgodnog Miloša Raonića u tri seta.

Iako je u par navrata tokom meča pokazivao emocije posle pojedinih loših poteza, nakon samog meča je pokazao prave emocije - zaplakavši u trenutku kada je govorio o Kobiju Brajantu.

Možda će vas zanimati

Razlog za to bilo je pitanje Džona Mekinroa u intervjuu na terenu povodom smrti legendarnog košarkaša.

"Ne znam šta bismo mogli da kažemo u ovom trenutku. Užasno iznenađenje. On je jedan od najvećih sportista svih vremena koji je inspirisao i mene i mnoge druge ljude na svetu", rekao je Novak sa očiglednom "knedlom" u grlu i potom nastavio.


"Imao sam tu sreću da imam sjajan odnos sa njim tokom prethodnih godina. I kada mi je bio potreban neki savet, uvek je bio tu za mene. Bio je moj mentor i prijatelj. Srceparajuće je šta se desilo njemu i njegovoj ćerki", zastao je srpski teniser u suzama u tom trenutku.

Čitava "Rod Lejver" arena je ove reči pozdravila aplauzom, a Novak je posle meča na terenu ostavio staklenu pločicu sa natpisom "K.B. 8 24, Điđi, volim vas", kao jasna poruka posvećena preminulima Kobiju Brajantu i njegovoj kćerki Đijani.


Mekinro i Đoković su potom pričali o vedrijim temama. Jedna od njih bila je ulazak Gorana Ivaniševića u tenisku Kuću slavnih.

"Čestitke moj dragi treneru što ulaziš u kuću slavnih, zaslužio si to. On je legenda našeg sporta i veoma smo bliski. Sećam se kad sam bio kod Nike Pilića na teniskoj akademiji i tamo sam gledao kada je osvojio titulu. Drago mi je da imam šansu da radim sa njim. Pričamo istim jezikom i drago mi je što je u mom timu", rekao je Novak o Ivaniševiću.

Sredinom trećeg seta dogodila se situacija pri rezultatu 4:4 kada je Đoković iznenada zatražio medicinski tajm-aut. Razlog za to je bio problem sa sočivima.

Izvor: Guliver/Getty images/Hannah Peters, Hannah Peters/Getty Images AsiaPac

"Moram da se izvinim Milošu zbog toga što mi se dogodilo, to ne želim da vidite u tom trenutku kada se stvari dešavaju. Jednostavno, to sam morao da uradim u tom trenutku. U nekoliko gemova sam imao probleme i morao sam da promenim sočiva", obrazložio je odluku da u nezgodnom trenutku ode u svlačionicu.

O samom meču. svetski "broj dva" je istakao zadovoljstvo svojom partijom.

"Bio sam veoma fokusiran od samog početka. To je bio zaista pravi put. Servis je veoma važan, a jedan od glavnih ključeva u igri je svakako ritern. Važna stvar je bila kako on raeguje na moj servis i na moju sreću to je bilo skoro perfektno."

Đoković se ovom pobedom plasirao u svoje 37. polufinale na gren slemovima, a na pitanje Mekinroa kako se oseća kao najbolji igrač u istoriji "Rod Lejver" arene, Novak se nasmejao.

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

"Naravno da sam veoma počastvovan što je ovde prisutan i Rod Lejver. Zaista je čast videti vas ovde. Iskreno imao sam sreće da sam igrao na tako visokom nivou svih ovih godina i nema tajne da je ovo moj omiljeni teren i da sam ovde imao najviše uspeha."

U četvrtak ga očekuje 50. meč protiv Rodžera Federera.

"Ogromno poštovanje prema Rodžeru zbog svega što je uradio u ovom sportu, jedan je od najvećih igrača svih vremena i jedan od mojih najvećih rivala uz Rafu. Uvek se radujem mečevima protiv njih dvojice i zahvalan sam što smo odigrali toliko velikih mečeva u prošlosti", rekao je Novak.

Na konstataciju da je Federer u četvrtfinalu protiv Sandgrena spasao sedam meč lopti, Đoković je imao spreman odgovor.

"Nadam se da ću iskoristiti meč loptu (smeh). Neverovatna stvar, to nije prvi put da je uradio tako nešto u svojoj karijeri, biće to veliki meč", zaključio je srpski teniser.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC