• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SAD bi sa Lebronom osvojile zlato u rukometu": Iznervirali su Karabatića!

Autor mondo.rs

Ne znamo zbog čega, ali na ESPN se raspravljalo šta bi bilo da je Lebron Džejms rukometaš...

 Lebron-Dzejms-rukomet-SAD-bi-osvojila-zlato-Olimpijske-igre Izvor: Guliver/Andy Lyons/Getty Images

Samo nekoliko dana pre bizarne rasprave novinara u studiju ESPN, tokom koje su izneseni tanki argumenti kojima se osporavaju uspesi Novaka Đokovića, videli smo podjednako čudnu diskusiju, ovoga puta o Lebronu Džejmsu i rukometu (!?).

Naime, u popularnoj emisiji "Highly Questionable" na ESPN osporavan je rukomet kao sport uz tvrdnju da bi Amerikanci osvojili zlato na OI da taj sport igraju upravo "King" i eks kvoterbek Džej Katler.

Možda će vas zanimati

"Čuo sam da se taj rukomet igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se s malom loptom kojom se okolo dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski fudbal, osim što se igra rukama", rekao je Katler u popularnom podkastu "Pardon My Take", nakon što je kazao da posle penzionisanja razmišlja da zaigra rukomet.


"Koliko tamo igrača igra, osam, zar ne? Ja mislim da biste ti, Lebron i Patrik Mahoums (kvoterbek) sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato", odgovorio mu je voditelj, a Katler očigledno nije želeo da bude "politički korektan".

"Mislim, pogledajte taj sport. Svi timovi stavljaju neke stare tipove koji na pamet dižu ruke kad lopta ide prema njima. Nekad ih pogodi, nekad ne".



Rukomet inače nije popularan u Sjedinjenim Američkim Državama kao u Evropi, zanimljivo je da su se tek šest puta u istoriji kvalifikovali za Olimpijske igre, poslednji put 1996. godine kada su bili i domaćini. Zabeležili su tek četiri pobede u istoriji na OI.

Čini se da ne znaju mnogo o ovom sportu, pa otud i ružni komentari kojima se umanjuje važnost ovog sporta, ali i rukometaša čiji se kvalitet tako stavlja pod upitnik.

Tim povodom reagovao je jedan od najboljih rukometaša 21. veka, sjajni Nikola Karabatić, koji je "prozvao" Katlera i voditelja i dodao da nisu dovoljno naučili o rukometu, kao i da će im vrlo rado pokloniti olimpijsko zlato ako pobede njegovu ekipu.

Odgovorio je i Luka Dončić, čija je reprezentacija Slovenija igrala polufinale nedavno održanog Evropskog prvenstva, dodavši da "ljudi nemaju pojma koliko je to težak sport".

Još jednom je arogancija pobedila razum...

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC