• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejvis kup: Bašić i Brkić odveli BiH do 2:1, čeka se Damir Džumhur

Autor mondo.ba/Fena

Ukoliko najbolji bh. teniser savladala Lojda Herisa, BiH će doći do konačne pobjede nad Južnoafričkom Republikom

 Dejvis kup BiH Južna Afrika 2 1 dubl Izvor: FENA/Vehid Begunić

Selekcija Bosne i Hercegovine povela je nakon današnjeg dubl meča protiv Južnoafričke Republike (JAR) rezultatom 2:1 u plej-ofu Prve svjetske grupe Dejvis kupa.

Možda će vas zanimati

Drugi poen i drugo vođstvo u ovom dvomeču za bh. tim obezbijedili su Mirza Bašić i Tomislav Brkić, koji su savladali favorizovani par Rejven Klasen - Ruan Rulofs rezultatom 2:0 (7:6 i 6:3).

Gosti su u prvom setu blizu brejka bili samo u prvom gemu, na servis Brkića, u kojem su vodili sa 15:40. Međutim, bh. teniseri su do kraja dobili sve poene i poveli sa 1:0.

U još boljoj situaciji Brkić i Bašić bili su u osmom gemu, na servis Rejvena Klasena, u kojem su vodili sa 0:40. Gosti su na isti način, do kraja bez izgubljenog poena, spasili svoj servis te izjednačili na 4:4.

U taj breku bh. teniseri osvojili su poen na servis Ruana Rulofsa i poveli s 2:1, nakon čega su na servis Bašića osvojili oba poena te i prvi na servis Klaaena, čime su poveli s 5:1.

Teniseri JAR-a do kraja su uspjeli samo smanjiti na 6:4, da bi bh. par, nakon servisa Bašića te bekhendom Brkića, taj-brejk prvog seta okončali u svoju korist rezultatom 7:4, a time i prvi set s 7:6.

U drugom setu bh. teniseri, na servis Klasena, uzeli su brejk u trećem gemu i poveli s 2:1, ali su gosti uzvratili brejkom na servis Brkića i izjednačili na 2:2.

Uslijedio je novi brejk za bh. par, na servis Rulofsa, a onda i poen na servis Bašića za vođstvo od 4:2.

Južnoafrikanci su na servis Klasena smanjili na 4:3, a BiH je na servis Brkića povisila na 5:3. Novi brejk, ovog puta na servis Rulofsa, osigurao je trijumf i u drugom setu te ovom, trećem meču dvoboja protiv Južnoafričke Republike.

U toku je meč između Damira Džumhura i Lojda Herisa, a ukoliko trijumfuje bh. teniser, a na dobrom je putu jer je riješio prvi set rezultatom 6:1, BiH će upisati konačnu pobjedu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC