• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meklaren odustao od trke u Australiji, član tima ima korona virus

Autor Mirjana Šegan

Ekipa Meklarena obavijestila je nadležne da neće učestvovati na prvoj trci sezone Formule 1, koja se u nedjelju vozi u Melburnu

 Meklaren-ne-ucestvuje-na-prvoj-trci-sezone-Formule-1-clan-ekipe-ima-korona-virus Izvor: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Ekipa Meklarena saopštila je da je jedan član njihovog tima zaražen korona virusom, zbog čega su odustali od nastupa na prvoj trci sezone Formule 1 u Australiji.

Možda će vas zanimati

Britanski tim je po dolasku u Australiju obavijestio javnost da je njihov član zbog simptoma koji su ukazivali na korona virus otišao na testiranje, a zatim u izolaciju, a da su testovi potvrdili da je nalaz pozitivan.

"Naš zaraženi član će se liječiti u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi i on ima podršku ekipe", navodi se u saopštenju Meklarena, koji je dodao da je odmah počeo saradnju sa vlastima u Melburnu o tome kako je došlo do zaraze.

Čelnici Meklarena - Zek Braun, generalni direktor, i Andreas Sidl, direktor tima, odmah su obavijestili čelnike Međunarodne automobilske federacije (FIA) i Formule 1 o tome da neće nastupati na prvoj trci. Tu odluku su donijeli ne samo zbog brige o zaposlenima u Meklarenu, već i zbog konkurentskih timova i navijača.



Osim člana Meklarena objavljeno je i da su dvojica članova ekipe Has bili pozitivni na korona virus.

Sezona Formule 1 startuje trkom na Albert parku u nedlelju, a aktuelni šampion Luis Hamilton izrazio je zabrinutost i čuđenje što čelnici tog takmičenja nisu odložili početak takmičenje, kao što je učinjeno u gotovo svim sportovima, nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusa.

Ranije je već najavljeno da se druga trka sezone, za Veliku nagradu Bahreina sljedeće nedjelje održati bez prisustva publike zbog straha od koronavirusa, dok je trka u Kini, koja je trebalo da se vozi 19. aprila, otkazana.

Odustajanjem Meklarena od nastupa na prvoj trci povlači se pitanje o regularnosti sezone, o čemu se naveliko govorilo još kada je korona virus registrovan u Kini.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC