• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će biti sa F1 šampionatom? Da li će svi voziti sve trke i kada?!

Autor mondo.rs

Manje od dvije nedjelje ostalo je do početka nove sezone Formule 1, a i dalje nije poznato da li će startovati 15. marta, kako je predviđeno u Australiji, i koliko će koronavirus uticati na kalendar i timove

 Formula-1-sezona-2020-Kada-ce-poceti-koji-timovi-ce-voziti-zbog-koronavirus Izvor: Guliver/Getty Images/Mark Thompson

Organizatori Velike nagrade Australije očekuju da će ta trka biti održana u Melburnu, kako je i planirano 15. marta, uprkos zabrinutosti zbog širenja koronavirusa.

U Melburnu bi trebalo zvanično da bude otvoren novi šampionat Formule 1, u kojem će na rasporedu biti 22 trke.

Možda će vas zanimati

Već sada je poznato da se trka u Kini, koja je bila planirana za 19. april, neće održati u tom terminu, a pod znakom pitanja su i one u Bahreinu, 22. marta, i Vijetnamu, 5. aprila, zbog smrtonosnog virusa koji se prethodnih nedjelja širi po svijetu.

Franc Tost, čelnik ekipe Skuderija Alfa Tauri, nekada poznate kao Toro Roso, zabrinut je da li će šampionat biti regularan ove sezone, jer postoji ozbiljna bojazan da bi nekolicina timova mogla da odustane od takmičenja zbog ograničenog putovanja, odnosno karantina koji je negdje uveden zbog koronavirusa.

On je istakao da to ne bi bilo pošteno prema ekipama sa sjedištem u Italiji, ali i onima koji se snabdijevaju motorima italijanskog proizvođača Ferari (Alfa Romeo i Has) gde je posljednjih dana povećan broj oboljelih, zbog čega su otkazani i mnogi letovi ka toj zemlji i iz nje, jer bi mogle da budu u problemu da nemaju dovoljno osoblja koje je neophodno za svaku trku.

Nije poznato kakav bi bio stav Formule 1, kada bi jedan, dva ili više timova otkazalo nastup na nekoj od trka, ali Tost unapred ističe da to sigurno ne bi bio fer odnos.

"Nisam razmišljao o tome šta bi se dogodilo ako neka ekipa ne bi bila u stanju da dođe na neku trku, ili da organizuje na vrijeme transport osoblja, a nisam ni mjerodavan da donosim odluke, ali u tom slučaju mislim da bi bilo nepošteno uopšte početi sezonu ako se te stvari ne regulišu. To bi bila velika šteta za svaki tim koji bi bio primoran da otkaže nastup", naveo je Tost.

I odlaganje trka, kao prvo i logično rješenje, dovodi ekipe u problem, ali i regularnost takmičenja, budući da je kalendar poprilično zgusnut i vrlo je malo termina u kojima bi naknadno mogle da budu "ugurane" trke koje ne budu vožene po prvobitnom planu.

Niko ne razmišlja o izbacivanju nekih trka iz kalendara, a Tost napominje da bi rješenje moglo da leži u produžavanju sezone.

"Optimista sam da ćemo ove sezone voziti 22 trke, jer u novembru i decembru postoje termini u kojima možemo da vozimo, a takođe može da se iskoristi i pauza u avgustu", naveo je čelnik ekipe Skuderija Alfa Tauri.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Više vijesti o Formuli 1



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC