• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa ni od Formule 1 – otkazana VN Australije

Autor mondo.ba

Prva trka sezone Formule 1, Velika nagrada Australije odgođena je zbog opasnosti od širenja koronavirusa, objavio je BBC, pozivajući se na svoje izvore.

 Ništa ni od Formule 1 – otkazana VN Australije Izvor: Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatt

Zvanične potvrde još nema, ali trka se neće održati nakon što je potvrđeno da je jedan član tima Meklaren pozitivan na korona virus.

Britanski tim je po dolasku u Australiju obavijestio javnost da je njihov član zbog simptoma koji su ukazivali na korona virus otišao na testiranje, a zatim u izolaciju, a da su testovi potvrdili da je nalaz pozitivan.

Možda će vas zanimati

Čelnici Meklarena - Zek Braun, generalni direktor, i Andreas Sidl, direktor tima, odmah su obavijestili čelnike Međunarodne automobilske federacije (FIA) i Formule 1 o tome da neće nastupati na prvoj trci.

Osim člana Meklarena objavljeno je i da su dvojica članova ekipe Has bili pozitivni na korona virus.

Čelnici Formule 1 i FIA našli su se na udaru brojnih kritika zbog toga što nisu odgodili početak sezone, između ostalih kritikovao ih je i Luis Hamilton.

U četvrtak je održan sastanak šefova timova sa čelnicima Formule 1 i FIA, nakon kojeg je odlučeno da se u petak nastavi sa treningom, a da se poslije toga donese konačna odluka.

Međutim, situacija se promijenila kasno uveče u Australiji i oko dva časa ujutro po lokalnom vremenu donesena je odluka da se otkaže trka, javlja BBC, pozivajući se na svoje izvore.

Nakon otkazivanja trke za VN Australije upitno je i održavanje nagrade za VN Bahreina, koje je prema najavama organizatora trebalo da se organizuje bez prisustva publike.

Zbog koronavirusa sve veći broj zemalja uvodi zabrane ulaska putnicima iz najugroženijih zemalja, tako da je pitanje kada će sezona početi.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Pametno, a da mi nije žao, jeste

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC