• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogate donacije iz sveta sporta za borbu protiv COVID-19 virusa

Autor Jovan Terzić

Novac šalju FIFA i porodica Anjeli, a Simona Halep medicinsku opremu.

 Korona-virus-donacije Izvor: Guliver, Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Teško je vreme. Svet se suočio sa dosad nepoznatim korona virusom i broj zaraženih širom sveta raste svakodnevno.

Ugroženima je svaka pomoć dobrodošla, a veliki je broj onih koji mogu da pomognu.

Možda će vas zanimati

Pisali smo već da je farmaceutska kompanija vlasnika Hofenhajma, Ditmara Hopa, angažovana na pronalasku vakcine koja će zaustaviti širenje virusa COVID-19.Donaciju preko 500.000 dolara dao je i košarkaš Jute, Rudi Gober, ali tek posle gluposto koju je napravio. Svoj doprinos u ovoj borbi dali su i naš fudbaler koji nastupa za Fiorentinu i koji je zaražen, Dušan Vlahović, prethodno fudbalski klub Inter, čuveni kreator Đorđo Armani, vlasnik košarkaškog kluba Armani Milano, a u utorak smo dobili nove dobročinitelje. 


Predsednik FIFA, Đani Infantino, najavio je da će Svetska fudbalska federacija uplatiti 10.000.000 dolara Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, a isti iznos, ali u evrima, doniraće italijanska porodica Anjeli - u čijem vlasništvu su fudbalski klub Juventus i automobilski gigant Ferari - i bivši italijanski premijer i vlasnik Milana, Silvio Berluskoni.

Anjelijevi će novac dati italijanskim vlastima da rasporedi ugroženim regijama u zemlji, a 150 respiratora kupljenih u inostranstvu proslediće bolnicama u Pijemot regiji, dok je Berluskoni svoju pomoć namenio Lombardiji, kako bi bilo opremljeno novih 400 soba intenzivne nege.

Mnogo je još heroja koji pomažu na razne načine, a među njima je i rumunska teniserka Simona Halep koja je odlučila da donira medicinsku opremu bolnicma u svojoj domovini, prenosi Tanjug.

"Jako smo zahvalni zbog hrabrosti naših medicinskih radnika u ovim teškim vremenima. Posvećena sam tome da pomognem svojoj državi i odlučila sam da doniram medicinsku opremu. Čuvajte se i čuvajte druge", izjavila je Halep u videu koji je postavila na društvenim mrežama.


U Rumuniji su prema poslednjim informacijama korona virusom zaražene 184 osobe. U Italiji su jutros brojke bile 27.710 zaraženih, od kojih 2.158 umrlih i 2.749 oporavljenih.

Ukupan broj zaraženih korona virusom širom sveta u utorak ujutru bio je 177.455, a broj smrtnih slučajeva porastao je na 7.072.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC