• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Japanska Vlada i MOK danas o odgađanju Olimpijskih igara!

Autor mondo.ba, agencije

Popustio je i Šinzo Abe, Igre će ''99 posto'' biti održane sljedeće godine

 Vlada Japan MOK pregovori o odgađanju Olimpijskih igara Izvor: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong, FILE

Japanska Vlada i Međunarodni olimpijski komitet (MOK) započeće pregovore o odgađanju Olimpijskih igara u Tokiju za najviše godinu dana zbog pandemije koronavirusa, objavile su dnevne novine Sankei, navodeći visokopozicioniranog člana Vlade kao izvor informacije.

Možda će vas zanimati

Prema istom izvoru, japanski premijer Šinzo Abe i predsjednik MOK-a Tomas Bah danas će telefonskim putem razgovarati o odgađanju Igara koje su bile predviđene u terminu od 24. jula do 9. avgusta.

Neimenovani član Vlade izjavio je da će Igre "biti odgođene" te naveo da odgađanje neće biti duže od godinu dana, što je juče potvrdio i jedan od najuticajnijih članova Međunarodnog olimpijskog komiteta, Kanađanin Dik Paund.

Odgađanje Igara će biti udarac za domaćina, koji je u organizaciju uložio više od 12 milijardi američkih dolara, a velike iznose su uložili i mnogobrojni pokrovitelji te nosioci prava televizijskih prijenosa.

Pronalaženje novog datuma neće biti nimalo jednostavno jer će se u bogatom kalendaru morati pronaći mjesta za Olimpijske igre na kojima će se hiljade sportista nadmetati u 33 sporta.

Za 2021. godinu već je prolongirano Evropsko prvenstvo u fudbalu, a predviđena su mnoga svjetska i kontinentalna takmičenja u ostalim sportovima.

Međutim, treba očekivati je da će se mnoge međunarodne federacije povesti primjerom atletskih čelnika, koji su već najavili da su spremni da promiene termin Svjetskog atletskog prvenstva koje bi trebalo da bude održano u Judžinu (SAD) od 6. do 15. avgusta 2021. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC