• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijske igre u Tokiju odgođene, šta će biti sa onim u Pekingu 2022?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Vjerujemo da će Ljetne olimpijske igre u Tokiju i Zimske olimpijske igre u Pekingu biti uspješne", navodi se u saopštenju Organizacionog odbora OI 2022. godine.

 Olimpijske igre 2020. u Tokiju odgođene za 2021., šta će biti sa onim u Pekingu 2022? Izvor: Gulivert/Getty images/Lintao Zhang

Organizacioni odbor Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine objavio je da će provesti detaljnu analizu o uticaju na njihove planove odluke da se Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. prolongiraju za godinu dana zbog globalne pandemije novog koronavirusa.

U saopštenju, koje je prenijela državna novinska agencija Xinhua, organizatori Pekinga 2022. rekli su da su u bliskoj komunikaciji s Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) kako bi se osiguralo da se pravilno postupa u “posebnoj situaciji“.

Možda će vas zanimati

MOK i japanske vlasti prošle sedmice su se dogovorili da igre u Tokiju pomjere za godinu dana zbog pandemije koronavirusa. Novi termin OI u glavnom gradu Japana je od 23. jula do 8. augusta 2021. godine, a Zimske igre u Pekingu trebale bi se otvoriti 4. februara, a završene 20. februara 2022.

Iako će se ljetne i zimske Igre prema novonastaloj situaciji održati u roku od šest mjeseci, organizatori Pekinga 2022. kažu da pripreme teku prema planu i da ne razmišljaju o odgađanju događaja.

“Vjerujemo da će Ljetne olimpijske igre u Tokiju i Zimske olimpijske igre u Pekingu biti uspješne“, navodi se u saopštenju Organizacionog odbora.

Peking je organizaciju igara dobio 2015. godine pobijedivši u kandidaturi kazahstanski Almati.

Tako je postao prvi grad u istoriji kome je dodijeljena organizacija i ljetnih i zimskih olimpijskih igara. Ljetne olimpijske igre u Pekingu su održane 2008. godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC