• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgođene Igre, idu izazovi: U narednih mjesec dana pregovori o terminu

Autor mondo.ba, agencije

U naredne četiri nedjelje trebalo bi da bude saopšteno više detalja po pitanju termina OI u Tokiju 2021. godine

 Olimpijske igre MOK pregovori o novom terminu Izvor: Carl Court/Getty Images AsiaPac

Ranije tokom sedmice dobili smo odgovor na jedno od ključnih pitanja u jeku pandemije koronavirusa – šta će biti sa Olimpijskim igrama u Tokiju?

Rukovodstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta na kraju je, poslije razgovora sa japanskim vlastima, krenulo stopama evropske kuće fudbala i prolongiralo najveću svjetsku smotru sporta za 2021. godinu.

Možda će vas zanimati

Pred Međunarodnim olimpijskim komitetom su sada novi izazovi jer tek sad slijede pregovori s drugim svjetskim sportskim organizacijama da se odredi novi datum za odgođene Igre i to negdje u julu ili avgustu, te se svi nadaju da će novi termin biti poznat za mjesec dana, piše u četvrtak japanski list "Jomiuri".

Džon Koates, šef koordinacijskog tijela za Tokio u Međunarodnom olimpijskom komitetu, izjavio je za Jomiuri da Igre treba da budu održane između Vimbldona, koji se održava od sredine do kraja jula, i US Opena, koji počinje krajem avgusta.

"Želimo, više-manje, da finaliziramo datume u sljedeće četiri nedjelje", izjavio je Koates.

Lider Olimpijskog komiteta Australije istakao da je smještanje Olimpijskih igara u određeni ljetni period zavisi o izbjegavanju poklapanja sa svjetskim prvenstvom u plivanju (16. jula do 1. avgusta) i atletskog SP (od 6. do 15. avgusta).

Međutim, predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastijan Kou je ranije izjavio da atletsko takmičenje može da se prebaci i na 2022. godinu ako bude potrebno.

U četvrtak je Organizacioni komitet  OI Tokio 2020 osnovao radnu grupu koja će se baviti pitanjima vezanim za odgađanje, poput novih datuma.

Za sada se nije razgovaralo o tačno određenim terminima, ali o datumu treba da se odluči što prije, izjavio je jedan od članova komiteta Hidemasa Nakamura nakon prvog sastanka radne grupe.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah je u srijedu izjavio da su na stolu "sve opcije" za nove datume pa i mogućnost organizovanja Igara prije ljetnog perioda sljedeće godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC