• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica Kostelić sada želi na Ljetne olimpijske igre!

Autor mondo.ba

Najbolji hrvatski skijaš u istoriji sada se bavi potpuno drugačijim sportom i želi ni manje ni više nego na Ljetne olimpijske igre!

 Ivica Kostelić sada želi na Ljetne olimpijske igre! Izvor: Guliver/Getty Images/Alexis Boichard/Agence Zoom

Lista sportista koji su nastupili i na ljetnim i zimskim Olimpijskim igrama trenutno ima 136 imena, a penzionisani hrvatski skijaš Ivica Kostelić želi da postane 137. kojem je to pošlo za rukom.

Brat legendardne Janice Kostelić i sam je ostvario velike uspjehe u alpskom skijanju postavši svjetski šampion u slalomu 2003. godine, uz svjetsko srebro u alpskoj kombinaciji i bronzu u superveleslalomu, te Veliki kristalni globus Svjetskog kupa 2011. godine.

Možda će vas zanimati

Sa mnogo uspjeha Kostelić je nastupao i na Zimskim olimpijskim igrama osvojivši četiri srebrne medalje u periodu od 2006. do 2014.

U razgovoru za jedan video podkast najbolji hrvatski skijaš u istoriji otkrio je da mu je novi cilj nastup na Ljetnim olimpijskim igrama 2024. u Parizu, a otkrio je i u kojem sportu.

"Ponekad mi fali skijanje, ali rijetko. Nekada znam doći na neku trku i ako je lijepo vrijeme i dobro pripremljena staza onda dobijem želju da se takmičim, ali svjestan sam da je to doba prošlo i da moje koljeno više nije spremno za to", rekao je četredesetogodišnji Ivica Kostelić i dodao: 

"Zadnje tri sezone dosta se bavim odobalnim jedrenjem tako da imam iskustva u tome. Na Olimpijskim igrama u Parizu uvešće novu disciplinu u jedrenju u kojoj mi je cilj plasirati se i otići na Igre kao jedriličar", rekao je Kostelić.

Ukoliko mu to pođe za rukom Kostelić neće biti prvi sportista sa ovih prostora koji je učestvovao na ljetnim i zimskim Olimpijskim igrama, a biće tek peti Hrvat.

Prije njega to su učinili atletičari Jurica Grabušić, Slaven Krajačić i Dejan Vojnović koji su se na ljetnim olimpijskim igrama takmičili u sprinterskim disciplinama, a na zimskim u bobu, te Andraš Haklitš, koji je četiri puta nastupao kao bacač kladiva, a jednom kao član bob tima.

Prvi sportista sa naših prostora koji je to učinio je Beograđanin Aleksandar Milenković koji je nastupao na Olimpijskim igrama praktično pod tri zastave.

Na Zimskim olimpijskim igrama 1992. u Albervilu on se takmičio u skijaškom trčanju kao član olimpijskog tima SFRJ, a šest mjeseci kasnije na OI u Barseloni takmičio se u biciklizmu, ali pod olimpijskom zastavom, jer su Jugoslaviji bile uvedene sankcije.

Milenković je 14 godina kasnije ponovo nastupao na Zimskim olimpijskim igrama, ovoga puta pod zastavom Srbije i Crne Gore, a u Torinu 2006. takmičio se u biatlonu i skijaškom trčanju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC