• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona spasila Federera, Đoković zamrznut na prvom mjestu!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Stigla je i potvrda...

 Novak-Djokovic-zamrznuto-prvo-mesto-ATP-lista-zamrznuta-ATP-lista-Federer-prvi-svih-vremena Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst, Matthias Hangst/Getty Images Europe

Ono što nisu priželjkivali navijači Novaka Đokovića na kraju se ipak dogodilo.

ATP lista je i zvanično zamrznuta!

Iako je bilo za očekivati da će ovakva odluka biti donijeta, sada je stigla i potvrda.

Možda će vas zanimati


Prethodnih mjesec dana, koliko već ima otkako je prekinuta teniska sezona zbog pandemije korona virusa, postojale su spekulacije hoće li se nedjelje koje Novak Đoković provodi na prvom mjestu ATP rang liste biti računate u njegov ukupni saldo na toj poziciji.

Ipak, sada je jasno da to NEĆE biti slučaj!

"L'Ekip" je objavio da je dobio potvrdu da će Đoković ostati na brojki od 282 nedjelje na čelu ATP tura sve dok se teniska takmičenja ne budu nastavila. To se neće desiti sigurno prije 13. jula i do tada će njegova prednost od 370 poena na čelu ATP liste ostati zamrznuta.

Najbolji bosanskohercegovački taniser Damir Džumhur trenurno je rangiran na 107. mjestu, Mirza Bašić je 309, Nerman Fatić 367, Aldin Šetkic 487, dok je Tomislav Brkić na 596. poziciji.

To znači i da Rodžer Federer ostaje siguran na prvom mjestu svih vremena sa najviše sedmica provedenih kao najbolji teniser svijeta. On je tu bio 310 nedjelja.

Đokoviću su potrebne još samo četiri sedmice da bude na drugom mjestu svih vremena i prestigne Pita Samprasa. Federer je mogao da bude prestignut početkom oktobra da se sezona normalno odigrala i Novak ostao na prvom mjestu u kontinuitetu.

Od toga, očigledno, nema ništa, a ostaje i da se vidi kako će se stvari odvijati kada se sezona nastavi, odnosno kako će se bodovati turniri za ATP listu.

Mnogi su otkazani i neće biti održani, pa se postavlja pitanje hoće li se ti bodovi uopšte brisati ili ne. Mnogo je pitanja...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC