• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Imam novca da živim bez tenisa, ali mnogi se muče... pomoći ćemo!

Autor Mladen Šolak

Novak još jednom objasnio kako želi da pomogne igračima koji su slabije rangirani.

 Novak-Djokovic-pomoc-teniserima-novac. Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Teniski svet se drži zajedno.

Novak Đoković razgovarao je sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom i uskoro će da oživi ideja koju danima unazad promoviše.

O čemu se radi?

Možda će vas zanimati

Najboljih 100 tenisera sveta i najboljih 20 u dublu učestvovaće u formiranju Fonda za slabije rangirane tenisere. Prvobitna ideja je da teniseri na osnovu renkinga doniraju novac, a u čitav projekat uključile su se i krovne teniske organizacije.

Novak je danas, u razgovoru sa italijanskim igračem Fabijom Fonjinijem, otkrio detalje ove zamisli.

"Bilo je priča o tome u medijima ovih dana, o pomoći igračima. Primio sam dosta pozitivnih poruka i pisama zahvalnosti od mnogo igrača koji su zainteresovani, ali to nije samo moja inicijativa. Privilegovan sam da mogu da koristim status toga što sam igrač na top nivou i da mogu da proširim svest ljudi o tome", rekao je on.

"Imam dovoljno novca da živim još mnogo godina bez tenisa, ali mnogo je igrača koji su na nižem nivou koji se mnogo muče", dodao je Đoković.

Novak je otkrio detalje i najavio da će u taj fond biti uplaćeno nekoliko miliona evra.

"Mnogo je bilo razgovora sa menadžmentom ATP-a. On je stvorio 'player relief' fond, oni će dobiti donacije različitih strana. ATP je odredio određeni iznos novca, značajnog novca, koji će uplatiti fondu. Uplatiće i grend slem i ITF. Biće sakupljeno nekoliko miliona dolara, ne mogu da kažem tačan iznos, a to je samo od ATP, ITF i grend slemova. Igrači mogu da pomognu koliko hoće. Pričao sam sa Rodžerom i Rafom, dali smo predlog koliko bi igrač na osnovu renkinga trebalo da da, ali teško je vršiti pritisak na igrača da da novac, bez obzira na poziciju".

Đoković je pozvao sve koji vole tenis da pomognu.

"Još nismo svesni koliko će biti problema nižem nivou. Mnogi igrači koji imaju kontakt sa mojim bratom ili sa mnom rekli su nam da ozbiljno razmatraju da ostave tenis. Moraju da imaju novac, da prežive, nemaju sponzora, nemaju federaciju iza sebe. Ovaj sport treba da razmišlja o tome kako će proširiti bazu, kako ćemo dati mogućnost da ipak ne gubiš novac i ako nisi u 100 ili 200 najboljih tenisera".

"Uz to , moramo da proguramo ovu inicijativu među igračima, jer osećam da će svi donirati novac, ali osećam da bi igrači trebalo da pokažu solidarnost i jedinstvo i da pokažu igračima koji su nižeg ranga da mislimo na njih", dodao je Novak.

"Tu smo za njih", rekao je Fonjini.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC