• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija VELIKOG rivalstva: Novak i Federer - od Monaka do Melburna!

Autor Milutin Vujičić

Iza njih dvojice je nezaboravnih 50 susreta, a sve je počelo prije 14 godina u Monte Karlu, kada Federer nije ni slutio da će taj mladić probati da mu pomuti slavu.

 Rivalstvo Novak Đoković - Rodžer Federer Izvor: YouTube/Screenshot

Davno je bio april 2006. godine...

Vižljasti 18-godišnjak Novak Đoković izašao je prvi put na megdan novom teniskom superstaru Rodžeru Federeru o kome se već uveliko pričalo kao čovjeku koji može da bude "najbolji ikada". Publika u Monte Karlu došla je da vidi Švajcarca na djelu, a golobradi momak pod zastavom Srbije i Crne Gore, koji je znao da u tom trenutku nema "fan bazu", probao je da napravi iznenađenje u gradu koji će mu ubuduće biti adresa stalnog prebivališta.

Možda će vas zanimati

Kvalifikant iz Beograda prvo je pobijedio zemljaka Nenada Zimonjića u dva seta, a onda i Simonea Bolelija, pa ga je žrijeb neminovno "ukrstio" sa Rodžerom Federerom.

Bez obzira što je bio potpuni autsajder, Đoković je odbijao da se "preda" protiv Federera, uspio je da izjednači rezultat na 1:1 u setovima, Švajcarac je vodio 5:3 i imao tri meč-lopte, međutim mladi srpski teniser je odlučio da tu nije kraj.

Spasao je dvije brejk lopte, bio agresivan i na trećoj, ali ovoga puta nije imao snage za potpuni preokret, pa je morao da "stisne ruku" Federeru koji je slavio poslije sat i 15 minuta tenisa.

Izvor: Youtube/ATP Tour

Publika je vidjela "kočopernog" mladića iz Srbije, koji se ne predaje tako lako, ali teško da je iko u tom trenutku mogao da zamisli da je gledao početak jednog od najvećih rivalstava u istoriji tenisa - pošto su se njih dvojica srela još 49 puta!

Federer je dobio i naredna tri, da bi ga Đoković prvi put pobijedio u finalu mastersa u Kanadi (2007. godina), da bi prelaskom u ovu deceniju postao gotovo dominantan protiv Švajcarca.

Trenutni skor je 27:23 za Novaka, ali Federer i dalje vodi u grend-slemovima: 20:17.

Istina je da je sezona sada prekinuta i da smo lišeni za njihove nezaboravne susrete, ali nadamo se da će uprkos "krštenicama" biti još mnogo mečeva Novaka Đokovića i Rodžera Federera, pošto tenis nema mnogo boljeg da ponudi.

Uživajte u prvoj epizodi rivalstva!

Sve je počelo u Monaku...
Izvor: Youtube/ATP Tour

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC