• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportisti u Crnoj Gori neće još dugo na teren

Autori mondo.rs Autori Vijesti.me

Epidemiolozi u Crnoj Gori izričiti da sportisti treba da pričekaju iako broj obolelih od korona virusa opada svakodnevno

 Sportisti u Crnoj Gori neće još dugo na teren Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Broj zaraženih u Crnoj Gori od korona virusa svakoga dana je sve manji, ali će uprkos tim optimističnim brojkama sport u toj zemlji još neko vrijeme ostati "zaključan".

Možda će vas zanimati

Epidemiolozi Instituta za javno zdravlje smatraju da je još prerano da ekipe u kolektivnim sportovima počnu da treniraju, jer nisu savim sigurni da to ne bi dovelo do širenja zaraze.

"Sa preporukama kada će doći vrijeme za kolektivne treninge će se izaći u dogledno vrijeme. Znamo da su mnogi naši reprezentativci, uključujući fudbalere i košarkaše, u individualnom trenažnom procesu, tako da za njih neće biti uopšte naporno da se prilagode kada bude dozvoljen grupni trening. Da li će biti nastavaka šampionata? Vidite da u cijeloj Evropi i svijetu se govori samo o glasinama. UEFA nije izašla sa konkretnim stavom vezano za fudbalsku sezonu, isto je i sa drugim kolektivnim sportovima, tako da je to još u domenu pregovaranja", izjavio je za "Vijesti" zamjenik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti bi o dozvoljavanju treninga ekipama u kolektivnim sportovima trebalo opet da raspravlja 10. maja, nakon čega će se znati kada bi mogla da se nastavi sezona.

Odbojkaški savez Crne Gore je već proglasio šampione, u rukometu je poništena sezona, jer se neće dijeliti titule, a niko neće ni ispadati, ni ulaziti u viši rang.

Odlukom epidemiologa su pokvareni i planovi vaterpolistima, ali i FSCG i KSCG, koji su htjeli da ekipama dopuste zajedničke treninge od 4. maja, pa da poslije dvije nedelje priprema po ubrzanom rasporedu krene završnica u fudbalskoj i košarkaškoj ligi.

U Crnoj Gori je od proglašenja pandemije korona virusa zaražena ukupno 321 osoba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC