• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđen rastanak: Hvala Seb, najviše sam naučio od tebe

Autor Mirjana Šegan

Šarl Lekler, a potom i Ferari potvrdili da Sebastijan Fetel napušta tu ekipu na kraju sezone

 Sebastijan-Fetel-napusta-Ferari-na-kraju-2020.-potvrdio-Ferari Izvor: Charles Coates/Getty Images Europe

Najavljeno - učinjeno.

Sebastijan Fetel voziće za Ferari još ove sezone, ako se ona nastavi, a onda će napustiti italijanski tim.

Iako je Nijemac želeo da nastavi saradnju, ipak nije uspio da pronađe zajednički jezik sa čelnicima Ferarija, pa će po isteku sezone potražiti novi tim.

Možda će vas zanimati

Ferari u saopštenju nije naveo konkretne razloge, iako se spekuliše da je zapelo oko dužine ugovora i visine plate.

"Ovo je zajednička odluka, obje strane smatraju da je tako najbolje. Nije bilo lako donijeti je. Ne postoji neki konkretan razlog za nju, osim vjere da je došlo vrijeme da se krene različitim putevima, kako bi se ostvarili ciljevi", naveo je direktor Ferarija Matija Binoto.

Fetel je takođe potvrdio da će saradnja biti okončana nakon pet godina.

"Da bi se ostvarili najbolji rezultati u ovom sportu neophodno je da obje strane rade u savršenoj harmoniji. Tim i ja smo shvatili da više nema zajedničkih želja da ostanemo zajedno po završetku ove sezone", istakao je četvorostruki šampion Formule 1 naglasivši da "finansije nisu igrale nikakvu ulogu u zajedničkoj odluci".



Prije Ferarijevog saopštenja na Twitteru se oglasio i Fetelov timski kolega Šarl Lekler koji mu je uputio oproštajnu poruku.

"Bila je velika čast biti tvoj timski kolega. Imali smo nekoliko napetih trenutaka na stazi. Neki su bili jako dobri, a neki nisu završili kako smo obojica željeli, ali je uvijek bilo poštovanja iako mnogi to nisu tako vidjeli. Nikada nisam toliko mnogo naučio kao od tebe kao timskog kolege. Hvala ti na svemu Seb", napisao je Lekler, koji ima osiguran ugovor sa Ferarijem do 2020. godine.



Nakon govorkanja da Fetel neće ostati u Ferariju, odmah su krenule i spekulacije oko toga ko bi mogao da ga naslijedi, ali i gdje će nastaviti karijeru.

Priča se da bi na njegovo mjesto mogao da dođe Karlos Sainc iz Meklarena, a u ekipu Meklarena Danijel Rikardo iz Renoa, koji je već nekoliko puta isticao da nije zadovoljan u tom timu. On je već 2018. pregovarao sa Meklarenom, ali nije došlo do saradnje.

Pominje se da bi opcija za Meklaren mogao da bude i Fetel, ali je sve to na "dugačkom štapu", a kao najcrnji scenario navodi se da bi mogao i da završi F1 karijeru.

Engleski mediji ne odbacuju mogućnost i da bi zamjena za Fetela u Ferariju mogao da bude i aktuelni šampion Luis Hamilton.

Fetel je u ekipu Ferarija stigao 2015. godine nakon što je osvojio četiri titule šampiona Formule 1 sa Red Bulom. U italijanskom timu nije uspio da ponovi taj podvig, a najbliži je bio 2017. i 2018. kada je osvajao drugu poziciju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC