• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sainz pregovara s Ferarijem, Rikardo prelazi u Meklaren?

Autor mondo.ba

Odlazak Sebastijana Fetela iz Ferarija pokrenuo je lavinu spekulacija u Formuli 1.

 Formula 1: Karlos Sainz pregovara s Ferarijem, Danijel RIkardo ide u Meklaren Izvor: Mark Thompson/Getty Images South America

Španski vozač Karlos Sainz u pregovorima je s Ferarijem i najbliži je da postane nasljednik Sebastijanu Fetelu, koji je definitivno potvrdio odlazak iz italijanske ekipe. U tom slučaju, Australijanac Danijel Rikardo bi mogao da sjedne za volan Meklarena umjesto Sainza, prenijeli su brojni evropski mediji.

Ferari je u utorak objavio da se na kraju 2020. rastaje sa Sebastijanom Fetelom nakon šestogodišnje saradnje, što je pokrenulo lavinu spekulacija o budućnosti pojedinih vozača kojima takođe prestaju obveze prema timovima na kraju ove godine, prenijela je agencija "Fena".

Možda će vas zanimati

Prema nekim izvorima 25-godišnji Sainz i Ferari su već u poodmakloj fazi pregovora. Tridesetogodišnji Danijel Rikardo je u posljednjoj godini ugovora s Renoom, s kojim se povezuje Španac Fernando Alonso koji je na kraju 2018. napustio Formulu 1. Alonso je upravo vozeći bolid Renoa osvojio titule svjetskog prvaka 2005. i 2006.

"Mogu zamisliti scenario u kojem Sainz ide u Ferari, Rikardo završava u Meklarenu, a svoje sjedište u Renou ostavlja Alonsu", izjavio je nekadašnji britanski vozač Martin Brundl, a danas komentator Formule 1 za "Skaj Sport".

Sainz je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u generalnom plasmanu, a osvojivši treće mjesto na Velikoj nagradi Brazila donio je Meklarenu prvo mjesto na pobjedničkom postolju od 2014. Ono što Špancu još nedostaje u biografiji je pobjeda.

Ostaje da se vidi šta će na kraju sezone učiniti četvorostruki svjetski prvak, 32-godišnji Nijemac Sebastian Fetel, koji je u svom saopštenju dao naslutiti da bi mu ovo mogla biti i posljednja godina u "najbržem cirkusu".

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije korona virusa. Čelni ljudi tog takmičenja nadaju se da bi to moglo da se dogodi u julu, i to u Austriji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC