• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkaška sezona u BiH je završena bez šampiona!

Autor mondo.ba

Odbojkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine zvanično je završeno, ali tabela premijerligaških takmičenja u trenutku prekida nije usvojena, niti su proglašeni šampioni.

 OS BiH: Odbojkaška sezona je zevršena bez šampiona Izvor: MN PRESS

Takvu odluku usvojio je Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH na osnovu mišljenja devet članova tog tijela, koji su se mejlom izjašnjavali o predloženim rješenjima, dostavljenim od predsjednika i generalnog sekretara OS BiH.

"Sumirali smo mejlom pristigla mišljenja članova UO i mogu da kažem da su, nažalost, većinom glasova usvojene najgore moguće odluke. Od pet predloženih odluka, članovi UO su se složili jedino da se prvenstvo BiH okonča i da se neće igrati prvenstvo na državnom nivou za mlađe kategorije. Nisu usvojene trenutne tabele prvenstva, nisu proglašeni prvaci Premijer lige BiH u obje kategorije i nije prihvaćen prijedlog da se finale Kupa BiH u obje konkurencije odigra u septembru", izjavio je predsjednik OSBiH Alija Fatić.

Možda će vas zanimati

Nakon takvih odluka postavlja se pitanje hoće li BiH imati predstavnike u evropskim takmičenjima, CEV-u i MEVZ-u.

Jednako tako, neće biti poznati osvajači trofeja Kupa BiH, a u finale su se plasirale ekipe Bimal Jedinstva i BL Voleja u ženskoj, te Mladost i Jedinstvo, oba iz Brčkog, u konkurenciji odbojkaša.

"Danas ću obavijestiti CEV da je prvenstvo okončano, ali da nećemo imati predstavnike u evropskim takmičenjima. Za mene je sve završeno, više neću zakazivati nikakve sastanke o ovim pitanjima, niti ću kao predsjednik saveza primati predstavnike klubova. Imali su više od mjesec dana vremena da se izjasne. Da sam na mjestu klubova, podnio bih tužbu protiv OSBiH, jer su se takmičili, imali velike troškove, a na kraju je sve ispalo propalo", dodao je predsjednik OSBiH, a prenijela agencija "Fena".

Još u aprilu "kancelarija" OS BiH predlagala je da se prvenstvo okonča, a prvacima proglase u prvenstvu trenutno vodeći klubovi, Kakanj '78 i Gacko, ali to nisu prihvatili članovi UO iz Republike Srpske, smatrajući da ima vremena da se zbog pandemije virusa korona prekinuto prvenstvo ipak završi.

Poslije dugo vremena, BiH će imati u arhivi prvenstvo koje je skoro došlo do samog kraja, kao i u Kupu BiH, a u kojem neće biti upisana imena pobjednika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC