• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu svi prihvatili Novakov poziv za Adria Tour: Dvojica rekla "Ne, hvala"

Autor Mirjana Šegan

Dvojica tenisera zahvalili su se najboljem igraču sveta i obrazložili razloge zašto ne žele da nastupe na seriji turnira u regionu

 Sten-Vavrinka-i-Fabio-Fonjini-odbili-poziv-Novak-Djokovic-da-ucestvuju-na-Adria-Tour Izvor: Mondo/Goran Sivački

Novak Đoković je odlučio da u vreme suspenzije teniske sezone organizuje humanitarnu turneju Adria Tour u četiri zemlje regiona.

On je na konferenciji za medije u ponedeljak predstavio detaljan plan o turnirima u Srbiji, Hrvatskoj, a najverovatnije i Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, i najavio da će ljubitelji tenisa osim njega, videti još nekoliko zvezda tog sporta.

Možda će vas zanimati

Đokoviću su nastup potvrdili Austrijanac Dominik Tim, sjajni Nemac Saša Zverev, kao i Grigor Dimitrov iz Bugarske.

On je otkrio i da jeste bio u kontaktu sa najvećim rivalima i najboljim igračima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom u prethodnom periodu, ali da nije razmatrao mogućnost da ih pozove da učestvuju na Adria Touru, jer veruje da ne bi došli.

Poziv je bio upućen Milošu Raoniću, Crnogorcu sa kanadskim pasošem, ali je on odlučio da ipak ne nastupa.

"Da... Bilo je izvesno, ali sam dobio poruku od njega da neće uopšte dolaziti u Evropu. Ostao je u Americi i nije znao da li da ostane tamo, da li da se vraća... I njemu je velika želja da zaigra u Crnoj Gori i to bi bio spektakl, ali to nećemo videti ove godine", rekao je Đoković.

Osim Raonića najbolji teniser sveta zvao je Stena Vavrinku i Fabija Fonjinija, ali su se Švajcarac i Italijan zahvalili i odbili njegov poziv.

"Primio sam zahteve da učestvujem na nekoliko turnira u Švajcarskoj, kao i poziv Novaka Đokovića za Adria Tour, koji organizuje, ali sam ih sve odbio. Nisam želeo da rizikujem povredu dok ne budem u pravom formoi. Nameravam da intenzivno nastavim da treniram do 1. juna i u poptunosti se vrarim tenisu", naveo je Vavrinka za švajcarske medije.

Fonjini je takođe objasnio da još nije spreman za povratak na teren posle duge pauze.

"Nole mi je pisao u želji da nastupam na turneji koju organizuje, ali nisam prihvatio poziv jer još nisam spreman da igram, da dugo budem na terenu. Bila je ovo duga pauza, a i teško je trenirati bez jasnog plana i ciljeva i sigurno će biti potrebno vreme da se vratimo u pravu formu i budemo spremni za takmičarske mečeve", izjavio je Fonjini.

Plan je da Adria Tour krene iz Beograda 13. i 14. juna, da se zatim igra u Zadru, 20. i 21. juna, nedelju dana kasnije u Crnoj Gori, a onda u Bosni i Hercegovini 3. i 4. jula.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC