• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati jedva čekaju Adria Tour: Bravo Nole, napravićemo spektakl

Autor Mirjana Šegan

Marin Čilić i Borna Ćorić rado prihvatili nastup na humanitarnoj regionalnoj turneji prvog igrača svijeta.

 Marin-Cilic-Borna-Coric-Novak-Djokovic-Adria-Tour-humanitarni-mec Izvor: Guliver/Justin Setterfield/Getty Images

Marin Čilić odmah je prihvatio poziv da nastupi na humanitarnom turniru Adria Tour koji će u junu organizovati Novak Đoković širom regiona.

Hrvat već dugi niz godina poznaje Đokovića, koji mu je na terenu dosta puta održao lekciju. U karijeri su odigrali 19 mečeva, a srpski as slavio je 17 puta.

Možda će vas zanimati

"Sa Novakom se poznajem od svoje trinaeste godine. Dugi niz godina smo zajedno prošli na turu. Igrali smo veoma puno puta i vežu nas samo lijepe uspomene kroz naše karijere. Vjerujem da Novak ima ipak malo lepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobjednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvek smo bili jako dobri prijatelji", kaže Čilić.


Susret Đokovića i Čilića očekuje se u Zadru, 20. i 21. juna, gdje će im se pridružiti i Borna Ćorić, ali i još neki asovi iz samog svjetskog vrha koji učestvuju na Adria Touru.

ĆORIĆ: VELIKAN NOVAK DOVODI ELITU

Jedan od najtaletovanijih tenisera na ATP turu, Borna Ćorić, pozdravio je trud prvog igrača svijeta da promoviše sport i tenis u regionu kroz projekat Adria Tour. "Novak kao jedan od najboljih tenisera svijeta u istoriji jako puno doprinosi jednom ovakvom događaju, i drago mi je da se takav velikan odlučio za održavanjem teniskog turnira u ovakvim zahtevnim vremenima. Zaista je izuzetna stvar da se toliko angažovao oko projekta i mogu da kažem da je doveo neka od najboljih svjetskih imena ovde. Siguran sam da ćemo da napravimo spektakl u Zadru i u ostalim gradovima Adria Toura", poručuje Ćorić.

Čilić, koji je trenutno 37. na ATP listi, kaže da Đoković radi mnoge dobre stvari za tenis.

"Novak je fenomenalan čovjek, radi jako mnogo na sebi, ali takođe posljednjih nekoliko godina pomaže tenisu i cijeloj teniskoj zajednici da naš sport bude bolji, i da podstakne sve da se podignu na viši nivo. Što se tiče te strane, njegovo zalaganje, pogotovo u trenucima u kojima ganja sve svjetske rekorde, na mene posebno utiče te mu se uvijek divim i skidam kapu na trudu."

Hrvatski teniser smatra da je organizacija Adria Toura izuzetna ideja.

"Jako malo ljudi bi radilo ono što on radi, i u svakom slučaju sjajna je ideja s njegove strane što pokušava da održi regionalni turnir. Ja ću nastupati u Zadru i tome se neizmjerno veselim. Nadam se da će mi zadarska publika pomoći da pokušam da dođem do pobede protiv Novaka. Iako je to humanitarni meč, nadam se da će biti sjajna atmosfera gde ćemo svi zajedno uživati. Takođe, nadam se da će se pandemija korona virusa do tada potpuno smiriti kako bi mogao doći veći broj publike i ispratiti fenomenalan sportsko - teniski spektakl koji još nije viđen na našim prostorima".

Hrvatski igrač nada se da će osim Zadru možda nastupati na još nekom turniru u okviru turneje Adria Tour.

"Žao mi je što neću moći da dođem u druge gradove zbog porodičnih obaveza. Ako se nešto otvori, naravno drage volje ću doći i učestvovati", naveo je Čilić uz želju da će veliki broj ljubitelja sporta uživati u humanitarnom teniskom spektaklu.

Adria Tour će započeti u Beogradu, 13. i 14. juna, potom će se preseliti u Zadar (20. i 21. jun). Sedam dana kasnije planiran je turnir u Crnoj Gori (27. i 28. jun), a potom u Bosni i Hercegovini gdje se pored događaja u Banjaluci (3. i 4. jul), igra i egzibicioni meč u Sarajevu (5. jul) između Đokovića i Damira Džumhura, najboljeg tenisera BiH.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC