• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati rekli DA: Novače, dolazimo i ne treba ništa da platiš!

Autor mondo.rs

"Drago mi je što će biti dio ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu", obradovao se Đoković lijepim vijestima iz Zagreba, nakon što su trojica kolega morala da odbiju poziv.

 Djokovic-dovodi-Cilica-i-Corica-na-Adria-Tour-u-Zadru-21.-i-22.-jun-2020.-godine Izvor: Guliver, Srdjan Stevanovic/Getty Images Europe

Miloš Raonić rekao je da želi, ali neki drugi put, Sten Vavrinka nije bio spreman da rizikuje povredu ramena, dok se Fabio Fonjini takođe zahvalio na pozivu i obrazložio da se poslije duge pauze ne osjeća spremnim za pravi teniski meč.

Ali, poslije tri "ne", stigla su i dva jaka "da" iz komšiluka.

Marin Čilić i Borna Ćorić sa zadovoljstvom su prihvatili poziv Novaka Đokovića da učestvuju u premijernoj turneji "Adria Tour", koju je svetski "Broj 1" pokrenuo u saradnji sa trenerom i prijateljem. Goranom Ivaniševićem.

Možda će vas zanimati

Đoković i Čilić do sada su odigrali 19 mečeva na ATP turu i Dejvis kupu, a skor je ubjedljivo na strani Novaka - čak 17:2. Uprkos tome, njihovi susreti su uvijek bili veoma zanimljivi, poput četvrtfinala na Vimbldonu 2014. koje je Đoković dobio 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2, ili duela na US openu i Rolan Garosu koji su bili po ukusu probirljive grend slem publike. Sa Đokovićem ga spaja i činjenica da mu je trener bio Goran Ivanišević, i to u periodu od 2013. do 2016.

Nakon što su obezbijedili jaku konkurenciju za start turneje u Beogradu, 13. i 14. juna, Đoković i Ivanišević okrenuli su se drugom takmičarskom u Zadru, 20. i 21. juna i obavili veliki posao "bukiranjem" prvog i drugog reketa Hrvatske.

"Hvala Marinu i Borni što su se odazvali pozivu da učestvuju na 'Adria Tour' i što su potpuno besplatno, i bez bilo kakvih drugih uslova, pristali da budu dio jednog ovakvog događaja. Riječ je o dvojici vrhunskih tenisera, ali i sjajnih momaka, što su pokazali i ovog puta. Obojicu dugo poznajem, privatno se družimo, poštujemo, učimo jedni od drugih. Drago mi je što će biti dio ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu, pred zadarskom publikom", zadovoljan je i zahvalan bio Đoković poslije lijepih vijesti iz Zagreba.

U međuvremenu, Đoković se postarao da zvaničan povratak tenisa, poslije bijega pred pandemijom korona virusa, započne iz njegovog rodnog grada, u kom će prve mečeve odigrati Dominik Tim, Aleksander Zverev i Grigor Dimitrov.

Trenutno je Čilić 37. teniser svijeta, a najbolji plasman mu je bila treća pozicija na rang listi. Ima osvojen slem u Njujorku, iz 2014 (uz finala Australian opena i Vimbldona). U karijeri je ostvario preko 500 pobjeda u singlu, podigao je 18 ATP pehara, prvak je Dejvis kupa (2018.), pobjeđivao je protiv Federera, Nadala i Mareja, i jedan je od najboljih igrača sa ovih prostora u posljednjih 20 godina.

Kada je reč o 23-godišnjem Borni Ćoriću, najbolji plasman mu je bila 12. pozicija, do koje je došao u novembru 2018, iste godine kada je osvojio "salataru" sa Hrvatskom. Za Ćorića svjetski stručnjaci ističu da se radi o jednom od najtalentovanijih igrača i da ima potencijal za sam vrh ATP liste. Bio je najbolji junior planete, trenutno je 33, a u svojim vitrinama ima dva ATP trofeja.

Zbog stila igre, mnogi ga porede upravo sa Novakom Đokovićem, sa kojim ima izuzetan odnos. Njih dvojica su do sada odigrali tri međusobna meča, a ljubitelji tenisa pamte finale iz mastersa u Šangaju koje je pripalo Đokoviću.

"Mečevi će biti veoma atraktivni, jer iako se radi o humanitarnom turniru, potrudićemo se da publici pružimo takmičarski tenis i sve ono što se od nas i očekuje", pričao je Đoković.

"Marin je jedan od najboljih tenisera u istoriji kada je riječ o igračima sa ovih prostora, osvojio je grend slem, toliko godina je u samom vrhu, i izuzetno je kvalitetan igrač. Pamtim mnoge naše duele, ali još više prijateljstvo koje održavamo", erkao je, a onda pohvalio i jednog od talentovanijih igrača na ATP turu.

"Borna ima potencijal da bude među najboljih pet na svijetu, i ja vjerujem da može tako nešto i da ostvari. Ćorić je veoma posvećen sportu, trudi se, veliki je profesionalac, odlikuje ga izuzetna mentalna snaga, što je često presudan faktor na terenu. Trudim se da često organizujem zajedničke treninge i drago mi je što ćemo se opet sresti u Zadru".

Zadrani, uživajte!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC