• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezda traži špica i skenira Portugal - meta je Andre Luis!

Autor Milutin Vujičić

Još jedan brazilski fudbaler "zapao" je za oko Dejanu Stankoviću i figurira kao opcija da predvodi napad naredne sezone.

 Andre-Luis-napadac-Savez-meta-FK-Crvena-zvezda-transfer-ljeto-2020 Izvor: MN PRESS

Neizvjesnost oko fudbalskih takmičenja zbog pandemije korona virusa polako jenjava, pa klubovi konačno mogu da se posvete planiranju tima za narednu sezonu.

Takva obaveza je i pred Crvenom zvezdom, koju dva boda dele od nove titule i trećeg uzastopnog učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u pokušaju da se ponovo domogne grupne faze jednog od dva najveća takmičenja - biće potrebno i pojačati tim gdje "škripi".

Jedna od pozicija u timu o kojoj će se najviše pričati narednih nedjelja je mjesto napadača, pošto trener Dejan Stanković želi "svježu krv".

Možda će vas zanimati

Zvezda je počela da prati brazilskog napadača Andersona Silvu iz Famalikaoa, koji je u ovom trenutku zbog potencijala i kluba u kom igra možda "prevelik zalogaj", ali to nije jedini fudbaler iz Portugala koji je interesantan sportskom sektoru.

Kako saznaje MONDO, alternativa je njegov zemljakAndre Luis (26) koji nastupa za Šavez, klub koji se trenutno takmiči u drugoj portugalskoj ligi.

Stilom igre Andre Luis pomalo podsjeća na bivšeg napadača crveno-bijelih Uga Vijeiru, s tim da je viši od njega i bolje igra glavom, što mu je možda i najveći kvalitet. Služi se desnom nogom, snažan je i može da se pohvali dobrom završnicom.

Povremeno je čak nastupao na mestu desnog krila, ali je više "prava devetka".

Andre Luis je igrao za veliki broj klubova iz Brazila, najznačajniji su Gremio, Botafogo i Figuirense, a 2018. godine stigao je Portugal gdje već dvije sezone nastupa za Šavez.

U prvoj sezoni, kada su igrali u prvom rangu i nije bio prvi izbor, postigao je ukupno pet golova, dok je u sezoni 19/20 zauzeo mjesto startnog napadača. Mrežu rivala zatresao je ukupno 16 puta, od toga 11 puta u prvenstvenim utakmicama, dok ima dvije asistencije.

Meta crveno-belih ovog leta.
Izvor: YouTube/TopStar

Ugovor sa Šavezom mu važi još dvije godine, ali pošto nisu obezbijedili promociju mogao bi da potraži novi klub, dok bi njegova cijena bila sigurno manja od pomenutog Andersona.

Dejan Stanković trenutno na raspolaganju ima trojicu napadača (Milana Pavkova, Ričmonda Boaćija i Antonija Tomanea) i oni su se kod Vladana Milojevića obično "smjenjivali" u špicu, pa se ne može reći da je ijedan imao značajnu prednost.

S obzirom na to da se očekuje da Pavkov i Boaći, koji objektivno nisu u formi, napuste klub tokom ljeta, a da Stanković sve više "vuče" ka sistemu sa dva napadača, jasno je da će u tom slučaju Crvena zvezda morati da angažuje makar još jednog igrača u tom dijelu terena. Možda bi čak i Antoniju Tomaneu, koji je takođe stigao iz Portugala, bilo lakše da sarađuje s nekim ko priča "njegov" jezik.

Tu je naravno i ograničenje broja stranaca u protokolu (četvorica), ali je to ovoga puta manji problem za Zvezdu nego prije godinu dana.

Osim pomenutog Boaćija i Tomanea, tu su još Ben, Garsija i Sanogo, odnosno Kanjas s kojim je planiran prekid saradnje, kao što je to bio slučaj sa Radživom van la Parom i Žanderom tokom pandemije korona virusa. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC