• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan za istoriju: Zvezda se prije sedam godina popela na krov Evrope!

Autor Milutin Vujičić

Čuvena generacija vaterpolista Crvene zvezde, najuspješnija u istoriji, posebno slavi današnji dan.

 Crvena-zvezda-sampion-Evrope-u-vaterpolu-2013.-godina Izvor: MN PRESS

Dani slavlja za Crvenu zvezdu - poznato je da 29. maja obilježava godišnjicu osvajanja evropske titule u fudbalu, a 1. juna u vaterpolu!

Na današnji dan prije sedam godina vaterpolo klub Crvena zvezda ostvario je najveći uspjeh u svojoj istoriji podizanjem trofeja LEN Lige šampiona. Bio je to prvi evropski trofej za crveno-bijele koji su samo nekoliko godina prije toga bili u katastrofalnoj situaciji zbog čega je došlo i do gašenja.

Možda će vas zanimati

Ipak, prvo se Prvoj A ligi Srbije priključio klub pod imenom Crvena zvezda Vet, od sezone 2012/13 je preimenovan u BVK Crvena zvezda i odmah se popeo na krov Evrope.

U klub su došle velike zvijezde poput Andrije Prlainovića, Nikole Rađena, Duška Pijetlovića i Denisa Šefika, na klupu je sjeo legendarni Dejan Savić, a sve je išlo uzlaznom putanjom... Zvezda je pobijedila Partizan u derbiju poslije dvije decenije, osvojila je Kup Srbije pobjedom nad crno-bijelima, dok je veliku bitku u prvenstvu vodila i sa ambicioznim Radničkim, ali je došla do trofeja.

Najviše energije usmjereno je na Ligu šampiona gdje je Zvezda usjpešno prošla grupu, iza Juga, da bi potom pobjeđivala Eger i Seged, a završni turnir organizovan je na Banjici u Beogradu. Prvo su izabranici Dejana Savića pobijedili Barselonetu (9:5), da bi ih u finalu čekao stari rival iz Dubrovnika.

Hrvati su poveli brzo, došlo je do preokreta Zvezde, koja je potom održavala prednost i preko Strahinje Rašovića i Duška Pijetlovića odvojila se prvi put na dva razlike (5:3).

Jug se nije predavao i preokrenuli su na 6:5, međutim pred početak finalne dionice izjednačio je Viktor Rašović (6:6). Vapenski je doveo Zvezdu u vođstvo, izjednačio je Bošković, da bi gol za trijumf postigao Marko Avramović (8:7).

Nije to bio i poslkednji potez na meču pošto je sjajni golman Denis Šefik odbranio još nekoliko pokušaja Dubrovčana i označio veliko slavlje za brojne navijače Zvezde na "Banjici".

Ipak, ta generacija Zvezde nije još ostala na okupu...

CRVENA ZVEZDA - JUG 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1)

OTVORENI bazen: "Banjica". Gledalaca: 4.500. Sudije: Кaputi (Italija) i Stavridis (Grčka). Igrač više: C. zvezda 8 (5), Jug 7 (2). Dva igrača više: Jug 1 (1)

CRVENA ZVEZDA: Šefik ( 15 odbrana), Strahinja Rašović 1, Rađen 1, Ivošević, Milićević, Pijetlović 2, Avramović 1, Viktor Rašović 1, Ranđelović, Vapenski, Prlainović 1, Stojčić, Draksimović.

JUG: Bijač (7 odbrana), Vranješ, Bošković 2, Janović 3, Joković 1, Azevedo, Marković, Bušlje, Кarač, Dobud 1, Ivović, Macan, Pavlović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC