• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Njih trojica nisu normalni ljudi, ali Novak Đoković je najbolji"

Autor Nebojša Marković

Australijanac je imao i obrazloženje.

 Novak-Djokovic-je-najbolji-teniser-velike-trojke-Rafael-Nadal-Rodzer-Federer-izjava-Pet-Kes Izvor: Guliver/Getty Images/Ryan Pierse, Ryan Pierse/Getty Images AsiaPac

Otkako je pandemija korona virusa prekinula tenisku sezonu prošla su već tri mjeseca, a u tom periodu gotovo da nema bivšeg tenisera koji nije odgovorao na pitanje u možda i najvećoj debati modernog muškog tenisa.

Ko je najbolji teniser u istoriji?

Možda će vas zanimati

U ovoj konverzaciji rijetko ima ikoga ko u razgovor ubacuje bilo koga osim Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Upravo o njima trojici je sada govorio Pet Keš.

Nekadašnji australijski teniser je gostovao u emisiji italijanskog novinara Ubalda Skanagate, a tom prilikom je kao najboljeg tenisera između igrača "velike trojke" izdvojio 33-godišnjeg Beograđanina.

"Federer bi u svakom trenutku bio izuzetan, prevazišao bi bilo koju eru. Bio bi vrhunski igrač i da je igrao 1920. ili sada, dok su Rafa i Novak stvorili nešto aktuelno. Posebno Nadal sa svojim načinom igre na terenu. Federer je zabavniji za gledanje, ali ko je najbolji? Đoković, naravno", rekao je Keš i potom obrazložio:

"Možete li da budete najbolji ako niste najbolji u svom vremenu, ako nemate 'head to head' bolji od rivala iz svog vremena? Federer je najbolji igrač i 'udarač' kog sam ikada gledao i po svojim pokretima, ali Đoković ima bolji učinak protiv obojice", istakao je Australijanac.

On je dodao da će sigurno prestići Švajcarca i Španca po broju gren slem titula. Đoković ih trenutno ima 17, dvije manje od Nadala i tri manje od Federera.

Prema riječima nekadašnjeg šampiona Vimbldona, trojica pomenutih tenisera nisu normalni ljudi.

"Njih trojica su čudni, neobični momci. Oni nisu normalni ljudi. Na neki način su nadljudski, ne znam kako su uradili sve što su učinili. Nemaju mentalitet normalnih ljudi. Oni su opsjednuti", poručio je Keš.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC