• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSRS o Adrija turu u Banjaluci: Prihvatićemo svaku odluku Novakovog tima

Autor mondo.ba

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović oglasio se povodom novonastale situacije sa Adrija turom nakon što su teniseri Grigor Dimitrov i Borna Ćorić zaraženi korona virusom.

 Adrija tur korona virus turnir Banjaluka Teniski savez RS Izvor: mondo.ba/Goran Arbutina

Nakon što je saopšteno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na korona virus otkazano je finale turnira Adrija tura u Zadru u kojem su trebali da se sastanu Novak Đoković i Andrej Rubljev.

Naknadnim testiranjem koje je obavljeno u nedjelju uveče utvrđeno je da su zaraženi i hrvatski teniser Borna Ćorić, te kondicioni trener Novaka Đokovića, Marko Paniki i trener Grigora Dimitrova Kristijan Groh, pa je sada upitno održavanje turnira u Banjaluci 3. I 4. jula, te meča između Novaka Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu dan kasnije.

Možda će vas zanimati

Povodom novonastale situacije sa Adrija turom oglasio se i Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske, partnera u organizaciji ovog događaja u Banjaluci.

“Mi smo u stalnom kontaktu sa organizatorima Adria tura i porodicom Đoković. U skorijem vremenu očekujemo više informacija u vezi sa sudbinom nastavka turneje. U Teniskom savezu Republike Srpske, koji je jedan od partnera u organizaciji, učinili smo sve da budemo spremni za svaku moguću odluku. Sigurnost sportista i zdravlje publike su na prvom mjestu. Teniserima i članovima stručnih štabova koji su zaraženi korona virusom želimo što brži oporavak. U Banjaluci su u toku radovi na izgradnji teniske infrastrukture koja će ispunjavati najviše svjetske standarde u ovom sportu. Sa svim radovima je upoznat tim najboljeg svjetskog tenisera i sve se radi u cilju dugoročne saradnje sa Novakom Đokovićem, njegovom fondacijom i Teniskim savezom Srbije”, rekao je Milinović i dodao:

"S obzirom na to, jasno je da Adrija tur nije sam po sebi cilj već samo prvi korak ka zajedničkim planovima i dugoročnoj saradnji Novaka Đokovića i Teniskog saveza Republike Srpske. U tom smislu, kakva god odluka da bude mi ćemo je prihvatiti jer smo orjentisani ka dugoročnom cilju i razvoju tenisa.  Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske će sa ovom infrastrukturom dobiti uslove koji će biti od velike koristi teniserima iz cijelog regiona", rekao je Milinović.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Brko

Nema razloga za odgadjanje. Samo RS treba pokazati da je drzava za razliku od Srbije i Hrvatske. Dopustiti najvise 500 gledalaca, i zabraniti bliski kontakt tenisera sa publikom i svi da se testiraju prije pocetka turnira.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC