• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvajač Adria tura brani Novaka: Nije kršio zakon, jeftino je napadati ga!

Autor Nebojša Marković

Dominik Tim je stao u odbranu najboljeg tenisera svijeta.

 Dominik-Tim-brani-Novak-Djokovic-nije-prekrsio-nijedan-zakon-jeftino-napadati-ga-Adria-tour Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković je prethodnih nedjelja pretrpio mnogo kritika od strane svih svjetskih medija, zbog organizovanja Adria tura u Beogradu i Zadru, gdje se pojavilo širenje korona virusa.

Ipak, njegov rival i osvajač turnira u Beogradu Dominik Tim ne razumije zbog čega su svi u tolikoj mjeri osuli "drvlje i kamenje" po najboljem teniseru svijeta.

Možda će vas zanimati

Tim je jasno napomenuo da Đoković nije prekršio nijedan zakon pri organizaciji tih turnira, a podsjetio je i da je u SAD zaražen korona virusom na jednom turniru bio Frensis Tijafo, iako je taj turnir bio održan po svim novim pravilima, sa strogim mjerama kontrole.

"Đoković nije prekršio niti jedan zakon. To mora biti jasno rečeno", naglasio je Tim u intervjuu za "Tirole Tagescajtung". 

Austrijanac je istakao i da ne razumije zbog čega svi toliko kritikuju organizaciju Adria tura.

"Bio sam sada u Nici, vidio slike iz drugih gradova. I tamo nije bilo drugačije nego na turniru u Beogradu. A onda tako udarati po Đokoviću? To mi je prejeftino", kaže Tim.

Finalista Australijan opena kaže i da mu se ne sviđa kako ljudi stalno kritikuju Nijemca Aleksandera Zvereva, naročito poslije posljednjeg "ulova" u provodu na žurci, usred pandemije korona virusa.

"Zvereva tretiraju kao da je osnovac, ali on je čovjek od 23 godine. Jasno je da je napravio grešku, ali ne razumijem zašto se svi miješaju", stao je Tim i u odbranu Nijemca.

On je govorio i o predstojećim turnirima i činjenici da će se Rolan Garos i US open ove sezone igrati sa razmakom od samo dvije nedjelje. Zbog toga TIm vjeruje da će jedan od dva gren slema morati da žrtvuje.

"Mislim da je kul što se Rolan Garos održava. Ali problem jer što između US opena i Rolan Garosa postoji razmak od samo dvije nedjelje, što čini gotovo nemogućim stići daleko u oba turnira. Ako budem dobro igrao US open onda će biti jako teško u Parizu. U Njujorku rano ispasti bilo bi bolje za Pariz. Moram jedan od ta dva gren slema da žrtvujem. Takva je situacija."

Što se ATP turnira u Vašingtonu tiče, kazao je da je "ekstremno klimavo" oko tog takmičenja.

"U SAD ekstremno raste broj zaraženih, i sada je pozitivno testiran i teniser Franses Tijafo. A i nesigurno je da li će US Open biti održan. U suprotnom to bi bio start u normalnosti", zaključio je Dominik Tim.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC