• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Borca m:tel o učešću u SEHA ligi: Da budemo državni projekat!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vladimir Branković, direktor crveno-plavih, objasnio je sve češće spekulacije o učešću banjalučkog kluba u regionalnom takmičenju.

 Direktor Borca m:tel Vladimir Branković o učešću u SEHA ligi: Da budemo državni projekat! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Mediji u Bosni i Hercegovine sve glasnije i otvorenije pominju nastup Borca m:tel u novoj sezoni SEHA lige u kojoj su crveno-plavi posljednji put nastupali u sezoni 2016/17.

Sve probleme oko eventualnog nastupa pojasnio je Vladimir Branković, direktor banjalučkog kluba na konferenciji za novinare, upriličenoj povodom početka pripremama izabranika Mirka Mikića.

Možda će vas zanimati

Branković je najprije istakao da nema nikakvih nesporazuma sa čelnicima Banjaluke i naglasio da u razgovorima sa rukovodećim ljudima u Republici Srpskoj pokušava da pronađe model eventualnog učešća u SEHA ligi.

"Svjesni smo naravno da je kriza izazvana pandemijom korona virusa sve poremetila, da se budžet ne puni na način kako je to bilo prethodnih godina. Sedam godina sam u klubu i nije se desilo da grad Banjaluka ne ispuni ono što je dogovoreno. Sad jeste, ali mi nismo niti možemo biti ljuti na čelnike jer imamo odličnu saradnju sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem i njegovim saradnicima, koji pomažu klub u skladu sa mogućnostima. U razgovorima sa ministarstvom porodice, omladine i sporta, predsjedavajućem (Milorad Dodik) i predsjednicom (Željka Cvijanović) probaćemo da nađemo sredstva da Borac bude državni projekat. Ako budemo igrali SEHA ligu, moramo imati konkurentan tim, da bismo eventualno izbjegli teške poraze na sramotu grada i države", rekao je Branković.

Situacija je takva da se još ne zna hoće li uopšte biti odigrana sezona u regionalnom takmičenju.

"U kontaktu smo sa SEHA ligom, svaka zemlja ima svoja pravila o ulasku i izlasku i kad je stanje normalno, kao što je na primjer Bjelorusija, a kamoli sada. Moguće je da SEHA liga krene ubrzano nakon što se situacija stabilizuje, negdje u decembru ili januaru, da traje do aprila. Još se ništa ne zna. Čekamo dvije ključne stvari - informacije iz regionalnog takmičenja i da vidimo s kolikim budžetom ćemo raspolagati. SEHA jeste od RS BiH formalno tražila informaciju o šampionu BiH, mi smo poslali pozitivne impulse odavde i vidjećemo. Prvo pitanje je da li će se uopšte igrati SEHA liga", istakao je čelnik banjalučkog kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC