• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđi teren na svetu zove se "Novak Đoković" i ovako se stiže do njega!

Autor Nikola Janković

Posle "Pigala", Pariz je dobio i "Novaka".

 Teniski-teren-u-Parizu-nazvan-Novak-Djokovic-naselje-Klisi Izvor: MN PRESS

Posle neočekivanog uspeha ostvarenog neobičnim "krečenjem" zidova oko košarkaškog terena, u Parizu je ovog leta još jedno napušteno i oronulo igralište pretvoreno u malo umetničko delo.

Dostigne li popularnost koša u naselju Pigal, koji je internet zajednica preko noći promovisala u novu turističku atrakciju prestonice, rad umetnika koji se predstavlja kao "Opera Graphics" mogao bi uskoro da pošalje i prve "Instagram turiste" u predgrađe Kliši.

* ovako izgleda teren "Pigal" *

Možda će vas zanimati

Poput "Pigala", koji je nastao iz potrebe kompanije "Nike" da privuče pažnju mladih Parižana, i teren "Novak Đoković" dogodio se iz budžeta koji je odvojio njegov oficijelni partner, "La Coste". Uloženo bi trebalo višestruko da se vrati nakon plasmana nove kolekcije, inspirisane radovima dvojice umetnika - jednog reketom i lopticom, drugog četkicom i bojama. 

Do pre neki dan, Kliši se uglavnom pominjao kao omiljeno lovište francuske aristokratije (zbog čega u zvaničnom imenu stoji i La Garenne, odnosno "Zečinjak"), u kojem je 1936. rođen omiljeni razbojnik svih Francuskinja, "Čovek sa hiljadu lica", Žak Mesrin.

I pre nego što su ga na jesen 1979. gardisti izrešetali rafalom od 15 metaka, Mesrinova popularnost prevazilazila je granice kraja u kom je rođen, grada u kom se skrivao nakon spektakularnih bekstava iz zatvora "La Sante" i države, u kojoj mu je glava bila ucenjena mnogo pre likvidacije u "sred bela dana".

Legenda o Žaku Mesrinu živi i danas među Francuzima, znaju je i oni koji nisu pročitali "L'Instinct de Mort" - autobiografiju iz dana provedenih u ćeliji, čiji je komercijalni uspeh naterao francuske vlasti da poguraju svoju verziju "Semovog zakona", kojim je u Americi kriminalcima uskraćeno pravo da profitiraju na pričama o sopstvenim nedelima.

Ni takva, Mersinova popularnost ne može da se poredi sa pažnjom koju na svakom koraku, u zemlji i inostranstvu, izaziva najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

Otkud on u ovoj priči?

Tako se od ove nedelje, zvanično, zove i najluđe oslikani teniski teren na svetu.

Do "Novaka Đokovića" stiže se brzo i lako, linijom metroa "13", kojom od Jelisejskih polja očas posla dolazite do stanice "Mairie de Clichy". Na ostalima je da lajkuju...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC