• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapad NE želi Srbina na 1. mjestu!

Autor Nikola Janković

Čovjek koji je učio tenisu budućeg najboljeg igrača svih vremena već dugo posmatra sa strane kakav (mal)tretman zapadni mediji priređuju njegovom daleko najuspješnijem učeniku.

 Zapad ne želi Srbina na prvom mjestu ATP liste Izvor: Pool/Getty Images Europe

Srbin, kao najdominantniji teniser svijeta, ne uklapa se u zapadni "mejnstrim" - primijetio je sa distance čovjek koji je učio tenisu budućeg najboljeg igrača svih vremena.

Možda će vas zanimati

 Ponosan na dječaka kojeg je 2003. ispratio sa kapija teniskog "Hogvortsa" u Njemačkoj, danas čovjeka, oca i supruga koji je stigao taman na vrijeme da sruši mit o "najvećem rivalstvu u istoriji tenisa", Nikola Pilić nije pretjerano birao riječi odgovarajući na uobičajeno pitanje o (mal)tretmanu zapadnih medija prema osvajaču 17 gren slem titula.

Pilić je rekao da očekuje Đokovićev nastup na US openu, uprkos negodovanju zbog, kako je ocijenio prvi teniser svijeta i predsjednik Unije profesionalnih tenisera, "ekstremnih uslova".

"Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo 'gorivo' u posljednjih desetak godina", rekao je 80-godišnji Splićanin, čiji je 32 godine mlađi sugrađanin Goran Ivanišević postao trener srpskog asa u zreloj fazi neponovljive karijere.

U toj meri neponovljive da bi, primećuje Pilić, Novak bio "dizan u nebesa" da kojim slučajem nije iz Srbije.

"Zapadnom 'mejnstrimu' ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg tenisera svijeta", izjavio je nekadašnji igrač i selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije, koji je znanje i kapital uložio u tenisku akademiju na obroncima Alpa, kraj Minhena i tamo "vajao" mnoge važne figure profesionalnog tenisa u obe konkurencije.

DAN KADA SU PALE MASKE: GODIŠNJICA "ONOG" FINALA RODŽER - NOVAK

On, danas, ne smatra da nema mnogo profesionalnog u načinu na koji Đokovića predstavlja solidan dio medija iz dominantnog engleskog govornog područja.

Sve suprotno reputaciji koju su imala i zadržala preostala dvojica članova "Big 3" rivalstva, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Anketa

Ko će se povući sa najviše gren slem titula?

  • Rodžer Federer

    10.22% (14)

  • Rafael Nadal

    8.03% (11)

  • Novak Đoković

    81.75% (112)

Ko će se povući sa najviše gren slem titula?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC