• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žrijeb za US Open: Novak sam protiv ''mlađe garde'', prvo na Džumhura, a onda...

Autor Dušan Ninković

Da je najveći favorit, jeste. Da će biti lako, pa nismo baš sigurni!

 Žrijeb za US Open: Novak Đoković sam protiv ''mlađe garde'', protiv Damira Džumhura u prvom kolu Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman, MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Dok su dovjica od trojice najboljih na svijetu odlučili da propuste US Open i Sinsinati, turnir koji mu je prethodio, Novak Đoković nije.

Od onih mlađih, koji treba da budu nasljednici u teniskom svijetu, u Njujorku se pojavili svi, pa će Novak morati da brani čast svoje generacije. Prvi je favorit turnira, ali žrijeb pokazuje da neće biti lako.

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je najbolji teniser svijeta, pa u skladu sa tim i prvi nosilac na, silom prilika, drugom Gren slemu sezone. Drugo mjesto među nosiocima zauzima Dominik tim, treći je Danil Medvedev, četvrti Stefanos Cicipas, a peti Saša Zverev. Lista mlađih se tu završava, pošto slijede Beretini, Gofan i Bautista-Agut za kompletiranje prvih osam.

Najbolji srpski sportista je u žrijebu za US Open zauzeo prvo mjesto, a rival u prvoj rundi će mu biti momak kog veoma dobro poznaje. Damir Džumhur, najbolji teniser BiH i jedan od učesnika Adrija tura, probaće da eliminiše najboljeg na svijetu na startu turnira.

Rival za drugo kolo bi, neočekivano, mogao da bude lakši, pošto Đoković ukršta sa pobjednikom meča Edmund - Bublik.

Srpskog tenisera bi u trećem kolu mogao da sačeka 28. nosilac Jan-Lenard Štruf, kog je savladao u Sinsinatiju, a u četvrtom kolu će, vjerovatno, ponovo za rivala imati nosioca. Najveći kandidati su Džon Izner i Pablo Karenjo-Busta.

Potencijalni protivnici za četvrtfinale su Denis Šapovalov, Tejlor Fric i David Gofan, koji je i najzvučnije ime u toj polovini žrijeba.

Ukoliko ovo bude dobar turnir za Filipa Krajinovića, koji je 26. nosilac, on bi u četvrtfinalu mogao da bude Đokovićev rival. Prije toga će morati da savlada Mikaela Imera u prvoj rundi, a zatim mu na putu stoji još nekoliko zvučnih imena u svijetu tenisa.

Novakov protivnik za polufinale je, u najgorem slučaju, Stefanos Cicipas, mada nismo sigurni da će mladi Grk uspjeti da se izbori sa svim rivalima do tog meča. 

U njegovoj četvrtini žrijeba su Aleksandar Zverev, Dijego Švarcman, Borna Ćorić i Dušan Lajović, momci koji su nosioci i koji imaju velikih ambicija.

Lajović u prvom kolu igra protiv Bjelorusa Gerasimova, a čini se da mu je žrijeb do četvrt runde prilično lak, gdje će za rivala imati Stefanosa Cicipasa.

Od srpskih tenisera na US Openu samo dvojica se nalaze u ''donjoj'' polovini žrijeba. Laslo Đere u prvoj rundi igra protiv Kristofera O'Konela iz Australije, a već u drugom kolu bi mogao na Medvedeva koji je favorit za samu završnicu turnira. Miomir Kecmanović će za rivala imati Đanluku Magera, a u drugom kolu bi mogao da se sastane sa Robertom Bautistom-Agutom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC