• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nadal nema nikakve šanse protiv Novaka": Ivanišević optimista da Đoković osvaja Rolan Garos!

Autor Milutin Vujičić

"Takav mentalitet i takva glava - to nisam vidio u životu. Pomaže i to što je Balkanac", kazao je trener Novaka Đokovića.

 Nadal-nema-sanse-protiv-Djokovica-izjava-Goran-Ivanisevic Izvor: Guliver/Getty images/Pool, MONDO - ilustracija

Sve je izvjesnije da će o osvajaču Rolan Garosa ove godine odlučivati Novak Đoković i Rafael Nadal, baš kako su i svi eksperti predvideli pred početak turnira...

Nadal je kasno sinoć uspeo da se plasira u polufinale, bez izgubljenog seta, dok će Đoković kasno popodne igrati svoj meč četvrtfinala protiv Karenja-Buste. I on je igrao fantastično do sada, pa niko nije bio blizu da ga ugrozi.

Možda će vas zanimati

Ako sve bude po planu - Novak i Rafa bi u nedjelju trebalo da se bore za pehar. Srbin će probati da osvoji drugi, a Španac čak 12. trofej Rolan Garosa!

"Gledamo Nadala i sve je isto kao uvijek, ali nije isto. Ovo su perfektni uslovi za Novaka, ali za Nadala ne! Nadal će uvijek dobiti one koje treba dobiti. Po meni polufinale Nadal - Tim. I Timu odgovaraju ovi uslovi, ali psihički mu ne odgovara Nadal", kazao je Goran Ivanišević u utorak, kada nije računao da će Dijego Švarcman pobijediti Austrijanca.

"Računam na Novak - Nadal finale u kojem, po meni Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uvslovima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu".

Shvatio je Ivanišević da je možda zvučao preoptimistično i subjektivno, i ne možemo mu zamjeriti kada je trener Đokoviću, pa se "Zec" tu zaustavio.

"Malo sam otišao predaleko, ali po meni Novak favorit broj jedan Rolan Garosa".

Izvor: Tanjug, Christophe Ena/AP

Ivanišević nije sa Đokovićem u Parizu, sada je tu Marjan Vajda, a bivši hrvatski teniser je objasnio i zbog čega se toliko divi svom učeniku.

"On je doveo svoje tijelo, svoju glavu i pripremu do savršenstva. Sve se do detalja priprema, od taktike, tehnike, do ishrane i on se toga pridržava. To je najvažnija stvar jer ja se pola toga ne bi mogao pridržavati, ali on zna da ga to čini boljim, svaki dan hoće napredovati i jako je interesantno raditi s njim jer on traži da svaki dan bude nešto bolje, makar 0,00001 posto, ali mora se nešto pomjeriti i takvu glavu ja još u životu nisam vidio", naveo je Ivanišević, pa dodao:

"Ne samo u tenisu već opšte u sportu, takav mentalitet i takva glava... ali pomaže i to što je Balkanac. Kad se svako malo uključi Balkanac dodatno ga čini boljim jer cijeli sijvet je bio protiv njega i poslije ovog Adrija tura koji je bio fenomenalan i poslije ovoga u Njujorku, ali opet je on odlučio 'sad ću vam pokazati ko sam i šta sam'".

Tako je Đoković došao u Rim i osvojio ga bez problema, iako nije igrao najbolji tenis, a nadamo se da će niz nastaviti i u Parizu...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC