• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EHF osigurao klubovima i savezima testove na koronu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Ukupno je poslato 10.000 testova ili su u procesu slanja u klubove i saveze, a brzi testovi u roku od 15 minuta pokazuju da li je novi korona virus prisutan.

 EHF osigurao klubovima i savezima testove na koronu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je danas da će širom kontinenta biti distribuisano 10.000 testova na korona virus, kako bi se osigurao siguran nastavak rukometnih takmičenja.

"EHF je u procesu distribucije brzih testova na kovid 19 klubovima i svim savezima. EHF je već isporučio probne komplete klubovima koji su bili uključeni u utakmice EHF takmičenjima do kraja oktobra, dok će svi nacionalni savezi koji su uključeni u reprezentativna takmičenja početkom novembra takođe dobiti komplete", istakli su iz EHF-a.

Možda će vas zanimati

Ukupno je posltno 10.000 testova ili su u procesu slanja u klubove i saveze. Brzi testovi u roku od 15 minuta pokazuju da li je novi korona virus prisutan.

EHF je već napravio i objavio "Higijenski koncept za povratak rukometu" za klubove i saveze, navodeći zahtjeve koji pomažu u zaštiti i sigurnosti igrača, trenera i službenih osoba, dok se ovaj sport susreće sa ograničenjima kao rezultat pandemije kovid 19.

"Kao čuvari evropskog rukometa, naša je dužnost pomoći klubovima i savezima u ovoj situaciji i osigurati kontrolisan i siguran nastavak sporta tokom sezone 2020/21. Distribucija ovih testova takođe će olakšati finansijsko opterećenje klubova i saveza tokom ovih teških vremena. Nadamo se da će kompleti pomoći u suzbijanju širenja virusa i osigurati da se svi rukometaši i osoblje mogu nadmetati u sigurnom okruženju", rekao je Martin Hauslajtner, generalni sekretar EHF-a.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC