• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić za MONDO: Najviše kontakta ima rukomet, mi ćemo posljednji na teren

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener rukometaša Borca m:tel Mirko Mikić ponovio je da zbog pandemije korona virusa nije moguće nastaviti sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i u najmanju ruku mu je izuzetno čudno da je EHF odlučio da "zakine" samo male zemlje i klubove.

 Mirko Mikić za MONDO: Najviše kontakta ima rukomet, mi ćemo posljednji na teren Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometni klub Borac m:tel je lider na tabeli Premijer lige BiH, ali nije zbog eventualne titule podržao incijativu Rukometnog saveza Republike Srpske za konačni prekid sezone već se isključivo vodi brigom o zdravlju svih aktera takmičenja koje bi moglo biti ozbiljno narušeno pandemijom korona virusa.

I trener crveno-plavih u razgovoru za naš portal apsolutno je podržao tu ideju o prekidu sezone.

Možda će vas zanimati

"Moje mišljenje je da se sezona ne može nastaviti. Svakako da stojim iza stavova svog kluba i Rukometnog saveza RS. Mnogo je razloga koji tome idu u korist. Prvo i osnovno, još uvijek se ne nazire kraj ovoj pandemiji i trenutno je vrlo teško razmišljati o nekom scenariju za nastavak. Svjedoci smo popuštanja mjera vezanih za vanredno stanje ali s obzirom da se bavimo sportom i to u našem slučaju sportom koji se zasniva na mnogo kontakta, smatram da ćemo svakako biti posljednji kojima će biti dopušteno da se vrate u svoje svakodnevnice i rutine", rekao je Mikić.

Prema njegovim riječima i pitanje publike je izuzetno važno, ali je najvažnije da ukoliko se sezona ipak nastavi, pitanje povreda će takođe biti jedno od prioriteta.

"Postavlja se pitanje publike i koliko je realno da se dopusti ljudima da dolaze na rukometne utakmice. Ono što je najvažnije, što smo već svi napominjali, jeste da bi u slučaju nastavka ove sezone izložili one najvažnije tj igrače u jedan nezavidan položaj. Tempo bi bio zaista žestok, s obzirom da bi se moralo igrati u ritmu srijeda-subota, i u tom slučaju bi rizikovali mnogo povreda. Shodno tome, svakako da je potreban jedan period od nekih minimum 20 dana nakon ove pauze kako bi ekipe mogle ući u takmičarski ritam".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"KARIOKA" OTIŠAO U TATRAN, DOBRO I ZA BORAC

Mikić je potvrdio odlazak Brazilca Giljerma de Souze u slovački Tatran Prešov. "De Souza je dobio odličnu ponudu od ekipe Tatrana koja je redovan učesnik EHF Lige Šampiona i SEHA lige. Takve ponude se ne odbijaju i zaista mi je drago zbog njega. Radi se o jednom jako dobrom mladiću koji posjeduje potencijal. Ovakve stvari idu u korist i kluba jer je vrlo važno da se prate igre i razvoj naših igrača. Želim mu mnogo sreće u nastavku karijere".

Mikić smatra da kakva god bude konačna odluka Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, neko će se osjećati "zakinutim".

"Činjenica je da će u zavisnosti od scenarija uvijek biti klubova koji će biti nezadovoljni ali je vrlo važno da se pronađe optimalno rješenje kako bi se, što je najvažnije sačuvalo zdravlje igrača, rukometnih radnika i publike".

šef struke Banjalučana takođe se osvrnuo i na nedavne odluke Evropske rukometne federacije (EHF), koje su ukinule predbaraž i baraž čime su onemogućile selekciji BiH da se bori za plasman na Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

"Vezano za odluke EHF, smatram da se još moglo pričekati, posebno kada su u pitanju predbaraži i baraži tj nacionalne selekcije. Pretpostavljam da odluke nisu donešene preko noći ali očigledno je da su 'zakinute' one 'male selekcije'".

Takođe je izrazio nadu da je odluka da se BiH ne nađe na rang listi od 30 najboljih najobičnija greška.

"Odluka o ispadanju BiH sa liste EHF-a mi nije jasna u potpunosti. Nadam se da je u pitanju neka greška. Borac je igrao predkvalifikacije EHF Ligu Evrope, Gračanica i Vogošća EHF Čelendž kup (Evrokup)... Ne vidim razloga zašto se BiH nije našla na listi. Posebno zbog toga što je samoproglašeno Kosovo na istoj. Nisam siguran da su ekipe iz tog 'rukometnog saveza' ostavile upečatljiviji trag u međunarodnim takmičenjima ili da su bili brojniji u odnosu na klubove iz BiH ili Srbije", podvukao je strateg "Velikana iz Gospodske".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC