• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovića i Nadala "prozivali" prošle godine, a sada ih zovu obojicu: Da li će i Španac zaigrati uz Srbina u Beču?!

Autor Tamara Ranković

Po svemu sudeći, moguće je da dvojica najboljih igrača na svetu odigraju "reprizu" finala Rolan Garosa već za nekoliko nedelja! I to tamo gde prošle godine nisu lepo govorili o njima.

 Novak-Djokovic-Rafael-Nadal-Bec-turnir-ATP Izvor: Guliver/Getty images/Pool, MONDO - ilustracija

Organizatori turnira u Beču iz Serije 500 (od 24. oktobra do 1. novembra) zvanično će ugostiti najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, a poslali su specijalnu pozivnicu i najboljem španskom teniseru Rafaelu Nadalu!

"Pokušavamo sve da bismo ubedili Nadala da učestvuje na turniru. Još nije odlučio kakav će mu biti raspored do kraja godine i da li želi da osvoji još bodova i da se bori za prvo mesto na ATP listi", izjavio je direktor turnira Hervig Straka.

Možda će vas zanimati

Specijalnu pozivnicu već je dobio i prihvatio srpski teniski as Novak Đoković što je potvrdio na konferenciji za medije po završetku Rolan Garosa. Na Đokovićevom kalendaru turnir u Beču nije bio zabeležen, ali se situacija ipak promenila.

Zanimljivo je da su obojica tenisera ponovo dobili pozivnice za ovaj turnir a da ih je prošli predsednik istog takmičenja prošle godine žestoko osudio!

Nole i Rafa su 2019. u vreme kada se održavalo ovo takmičenje igrali egzibicioni turnir u Kazahstanu da bi sakupili sredstva za humanitarne svrhe, što je naljutilo tadašnjeg direktora bečkog turnira Edvina Vejndorfera.

"Ne mislim da je dobro što se egzibicija igra tokom ATP turnira. Igrači su članovi Asocijacije teniskih profesionalaca. Postoji period između sezone, posle Završnog Mastersa u Lononu i tada svako može da igra", rekao je tada Vejndorfer.

"Prema pravilima, tokom ATP sezone ne smeju da se igraju egzibicije. Moramo to poštovati", dodao je tada direktor turnira u Beču.

Međutim, Đoković i Nadal dobili su tada dozvolu  predsednika ATP-a Krisa Kermoda i nije bilo razloga niti da budu kažnjeni niti da Vejndorfer burno reaguje.

Učešće u Beču, na tvrdoj podlozi, ove jeseni potvrdili su i Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC