• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobuna biciklista na "Điru", nisu htjeli da voze, pa im skratili etapu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nakon slučajeva pozitivnih na koronu novi problem na "Trci oko Italije" – pobuna vozača! A tu je i jedan slučaj dopinga...

 Điro d'Italija pobuna vozača skraćena etapa Izvor: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Ovogodišnji „Điro d'Italija“ obilježili su slučajevi korona virusa, zbog čega se iz trke pojedinačno povuklo nekoliko biciklista, ali i dva čitava tima, a sada novi problemi.

U petak je trebalo da se vozi najduža etapa na ovogodišnjem "Điru“" od Morbenja do Astija u dužini 258, ali je ona prepolovljena.

Možda će vas zanimati

Sve je počelo u četvrtak uveče kada su organizatori odlučili da etapu prvobitno planiranu u dužini od 253 kilometra produže za još pet kilometara, što je izazvalo nezadovoljstvo većine vozača.

Tokom večeri i vođeni su razgovori biciklista, timova i direktora trke Maura Venjija, a u petak se desila prava pobuna.

Kiša i loši uslovi za vožnju dočekali su u petak ujutro bicikliste na startu u Marbenju što je dodatno pojačalo nezadovoljstvo biciklista koji su odbili da voze.

Nakon deset minuta od predviđenog starta biciklisti su krenuli iz Marbenja po jakom pljusku, ali su odvezli samo osam kilometara, nakon čega su timskim busevima prevezeni do Koma gdje je uslijedio novi start etape koja je sada duga 124,5 kilometara.

Ovo je nije prvi prigovor vozača na ovogodišnjem "Điru" koji se očigledno susreće sa brojnim problemima.

Vozač tima Džambo Visna, Jos Van Emden, ranije se požalio da "Covid-19 mjehur" ustanovljen za ovu trku ne funkcioniše i da se logistika, policija pa čak i publika miješaju sa vozačima u hotelima.

Nakon toga poštrene su mjere u "balonu" i uvedena dodatna testiranja na korona virusa.

Osim toga tokom četvrte etape desio i incident kada je helikopter televizije RAI oduvao komade ograde na cesti usljede čega su povrijeđena dvojica biciklista koji su se nakon toga morala povući s trke.

Osim zaraženih korona virusom i povrijeđenih, sa trke se morao povući i Mateo Spreafiko, za kojeg je utvrđeno da je koristio doping.

Do kraja ovogodišnjeg "Đira d'Italije" osim današnje 19.etape, voziće se još dvije važne etape, teška brdska etapa od Albe do Sestrijerea u dužini od 181 kilometra te pojedinačni hronometar u Milanu u nedjelju od 15.7 kilometara.

U generalnom poretku vodi Holanđanin Vilko Kelderman iz ekipe Sanveb  koji ima ima 12 sekundi prednosti u odnosu na klupskog kolegu Jaija Hindlija, odnosno 15 sekundi u odnosu na trećeplasiranog Britanca Tajoa Gejgen Harta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC