• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grahovac za MONDO: Protiv Arsenala nema prostora za greške, ali to je fudbal!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki fudbaler i vezista bečkog Rapida Srđan Grahovac sumirao je utiske poslije sinoćnjeg meča protiv londonskog Arsenala na početku nove sezone u Ligi Evrope.

 Srđan Grahovac za MONDO o meču Rapid - Arsenal 1:2 Izvor: Chris Hofer/Getty Images Europe

Austrijska ekipa je punih sat vremena držala favorita daleko od svog gola, stvorivši nekoliko odličnih šansi za pogodak, čak i povela golom Tahijarisa Funtasa, ali je zbog odličnih izmjena menadžera Arsenala Mikaela Artete, koji je u igru uveo Hektora Belerina i Pjera-Emerika Obamejanga uslijedio preokret u periodu od 70. do 74. minuta.

Možda će vas zanimati

Zato je nekadašnji igrač banjalučkog Borca za naš portal najprije izrazio žaljenje zbog izgubljenih bodova protiv favorizovanog rivala, koji je do pobjede stigao golovima Davida Luiza i Obamejanga.

"Šteta za sinoćnji rezultat, stvarno smo odigrali odličnu utakmicu protiv jedne takve ekipe kao što je Arsenal. Dobro smo se 'ponosali' sa 'tobdžijama', mislim da smo imali konkretnije šanse. Njima je pripala dominacija kroz posjed lopte, ali vjerujem da smo imali daleko bolje prilike. Poveli smo sa 1:0, držali smo meč pod kontrolom, propustili još nekoliko dobrih šansi, a onda iz jednog prekida primimo pogodak za izjednačenje nakon individualne greške. Ubrzo potom i drugi, ali to je fudbal. Protiv takvih ekipa nema prostora za bilo kakve greške jer Arsenal to odmah kažnjava. Za samo četiri minuta uspjeli su okrenu rezultat u svoju korist", rekao je Grahovac.

Uprkos startnom porazu u Grupi B Lige Evrope, Banjalučanin vjeruje da u narednim mečevima Rapid može da stigne do evropskog proljeća.

"Ponoviću, stvarno je šteta što smo doživjeli poraz, ali s druge strane može nam biti satisfakcija da smo s jednom takvom ekipom odigrali odlično. Idemo dalje, slijedi nam susret u šampionatu Austrije, a naredne sedmice i evropske utakmice, odnosno ulazimo u ritam četvrtak-nedjelja. Biće baš intenzivno do kraja, ali mislim da možemo u konkurenciji Moldea i Dandalka da osiguramo plasman u nokaut fazu", dodao je vezni igrač bečkog kluba.

Srđan Grahovac je odigrao više od 100 mečeva u dresu Borca prije preseljenja u Beč 2014. godine, da bi još u karijeri nastupao za kazahstansku Astanu i Rijeku prije novog povratka u Rapid prošle sezone. Povremeni je reprezentativac Bosne i Hercegovine čiji je dres oblačio tri puta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC