• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Kodro otpušten, vraća se Uščuplić!

Autor mondo.ba

Meho Kodro nije više trener FK Sarajeva. Nakon niza loših rezultata, Upravni odbor kluba sa "Koševa" odlučio je da uruči otkaz dosadašnjem šefu stručnog štaba, kojeg bi na ovoj funkciji trebalo da zamijeni Dženan Uščuplić.

 SARAJEVO: Kodro otpušten, vraća se Uščuplić! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Loši nastupi u prvenstvu (samo dvije pobjede u zadnjih šest mečeva) i rana eliminacija u Kupu Bosne i Hercegovine od Borca još u četvrtfinalu, koštali su Mehu Kodru posla na klupi Sarajeva.

Branilac trofeja u Kupu BiH nije uspio da se plasira u polufinale, a već od ranije krenulo se sa spekulacijama da će Kodro biti smijenjen.

Kap koja je prelila čašu je subotnji remi sa Čelikom (1:1) na "Koševu", nakon kojeg je upravni odbor sarajevskog premijerligaša danas odlučio da raskine saradnju sa mostarskim stručnjakom.

Kodro je na klupi Sarajeva proveo nešto više od pola godine. U prvenstvu, na 17 mečeva ostvario je 11 pobjeda, četiri remija i dva poraza, ali to nije zadovoljilo čelnike kluba koji su odlučili da mu uruče otkaz.

U Kupu BiH, zabilježio je dva trijumfa protiv Travnika u osmini finala, da bi u narednoj rundi uslijedila već pomenuta eliminacija od Borca (1:2, 1:0).

Već duži period Kodro je izgubio podršku navijača, koji su nakon gubitka dva nova boda napali svoje igrače.

Izvor: MONDO/Samir Cacan Njegov nasljednik trebalo bi da bude Dženan Uščuplić, bivši trener bordo tima, koji je u septembru smijenjen zbog nedostatka UEFA pro licence.

Uščuplić je od tada radio u omladinskoj selekciji tima, a sada će, po svemu sudeći, dobiti novu priliku na klupi Sarajeva.

Tim sa "Koševa" nakon 22 odigrana kola zauzima četvrtu poziciju sa 44 boda, dva manje od lidera Širokog Brijega. U narednom kolu, koje je na programu u srijedu, igraće "mali gradski derbi" protiv najmlađeg sarajevskog premijerligaša, ekipe Olimpika.

Novom treneru na raspolaganju će biti i petorica igrača (Nemanja Bilbija, Ševko Okić, Ahmed Kalasi, Dejan Bandović i Adnan Kovačević), koji su do ponedjeljka bili suspendovani.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC